Премиерата на "Сделка или не" е в Нидерландия през 2000 г. и се превръща в европейска сензация, преди да стартира в САЩ по NBC през 2005 г. Но в Америка то беше усъвършенствано - с добавянето на 26 манекенки, които държаха куфарчета с парични суми от 1 цент до 1 000 000 долара.

Съблазнителни и приличащи на мажоретки, така наречените "момичета с куфарчета" бяха също толкова неразделна част от шоуто, колкото и водещият Хауи Мандел. В техните редици са: Криси Тейгън, която по-късно изиграва прислужница на банкер в шоуто: Клаудия Джордан, която продължи да участва в един от сезоните на "Истинските съпруги от Атланта", и Меган Маркъл. Бъдещата херцогиня на Съсекс изигра момиче от куфарче № 24 по време на втория сезон през 2006 г.

Миналата седмица Маркъл предизвика полемика в подкаста си "Архетипи", когато говори за това, че е "обективизирана" и как "не ѝ харесва да се чувства принудена да бъде само външност и малко съдържание".

Тъй като други хора от шоуто, което излъчи последния си епизод по CNBC през 2019 г., опровергават нейното отношение, ето истинската история на момичетата с куфарчета, разказана ексклузивно на The Post от онези, които са били там.

Embed from Getty Images

Преди американския дебют на "Сделка" изпълнителният продуцент Скот Сейнт Джон и екипът му бяха натоварени със задачата да създадат характерна визия за шоуто.

Скот Сейнт Джон: "Нашата цел беше да създадем скъпа среда. Искахме да се чувстваме като в казино от висок клас. Това се свеждаше до това, че се опитвахме да измислим най-сексапилния начин да го направим... група от 26 привлекателни жени. Но имаше и епизоди с изцяло мъжки модели."

Лиза Глийв, момиче с куфарче: "На прослушването за кастинг трябваше да носим токчета и къса пола, за да може кастинг-отговарящият да види краката ни. Все пак те са тези, които слизат по стъпалата в началото на шоуто."

Дина Черчионе, стилист на гардероба: "Мрежата беше много ясна - искаше моделите да са с рокли. Смятах, че роклите изглеждат твърде семпло, а това трябва да е забавно, свежо и живо. Освен това стълбите могат да бъдат трудни в дълги рокли... За първата генерална репетиция облякохме дамите в къси рокли."

Соня Вера, момиче с куфарче: "Стъпалата отзад бяха много стръмни. Целта беше да изглеждаш елегантно и най-важното - едно грешно движение и падаш по стълбите. Единственото нещо, за което всички мислеха, беше да не се спънат."

Embed from Getty Images

Уенди Сейнт Джордж, директор на прически и грим: "Това, което си спомням за Меган, е, че тя беше много мило момиче. Не си спомням да не е била щастлива. Аз бях майката за тях, тъй като бях по-възрастна, и момичетата идваха при мен с проблеми. Меган никога не се оплакваше от нищо. Никога не съм я чувала да казва, че е уморена. Не разбирам откъде идват нейните лоши думи. Когато чух за годежа ѝ с принц Хари, бях толкова щастлива. Да говори лошо за нашето предаване, което помогна за старта на живота ѝ с Хари? Това е грубо."

Вера: "Това, което тя чувства, може да е основателно. Но начинът, по който се изрази, има повече общо с това как се чувства тя самата отколкото със случилото се в шоуто. Не знам някой друг да се е чувствал по този начин. Това предаване ни даде възможности и начин да си изкарваме добре прехраната. Ако не е искала хората да я гледат, е трябвало да избере друга кариера. Никой не е бил подслушван в предаването, за да може да говори за световни проблеми."

Embed from Getty Images