Моника Белучи разкри, че е щастлива, че в началото на кариерата си е била смятана за секс символ, защото това й помогнало да се превърне в световна звезда.

Италианската актриса се прочу първоначално като модел на "Dolce & Gabbana", след което се насочи към телевизията и киното, като изигра забележителни роли в адаптацията на "Дракула" на Франсис Форд Копола и в религиозния епос на Мел Гибсън "Страстите Христови", припомня "Daily Mail". В този ред Белучи призна, че това, че била сексуализирана като по-млада ѝ е дало солидна професионална опора.

Пред "Harper's Bazaar Spain" споделя: "Това не ме притесняваше. Когато усещах критично отношение към мен, се съгласявах с него. Понякога красотата създава маски."

Позовавайки се на два ранни филма, в които Белучи се появява гола, тя добавя: "В някои роли съм използвала тялото си. Като в "Малена" или "Необратимо". Звездата признава, че за зрителите е било лесно да усетят сексапила ѝ, защото е била утвърден модел, преди да започне кариерата си на актриса. "Разбира се, че ми лепнаха етикет" - казва тя. "Фактът, че идвам от модния бранш, че съм работила с много фотографи, преди да започна да се снимам във филми, донякъде създаде този образ".

Вижте снимки на Моника Белучи >>>

Белучи обсъди и новия си романс с Тим Бъртън, само няколко седмици след като окончателно потвърди за връзката им. "В лицето на Тим открих прекрасна душа", казва за него. Тя изрази любовта си към нестандартния режисьор и разказа как се радва, че го е срещнала по време на интервю за "Elle France". "Преди всичко се радвам, че срещнах този мъж. Това е една от онези срещи, които рядко се случват в живота", споделя.

Любовта между тях пламва десет години след раздялата ѝ с Венсан Касел, за когото бе омъжена. Двамата имат две дъщери - Дева и Леони.

Говорейки за личния си живот, тя също така описа славата като "нож с две остриета" и разказа как се опитва да запази част от живота си в тайна. "Славата е нож с две остриета, тя предизвиква голямо любопитство, но може да провокира и противоречиви чувства", уточнява. "Когато не работя, обичам да водя нормален живот - пазарувам, водя дъщерите си на училище", разказва още Моника пред изданието.