"Amazon Studios" представи сериала "Пръстените на властта" (The Rings of Power), създаден по "Властелинът на пръстените", на изложението Comic-con в Сан Диего, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Морфид Кларк

Снимка: Getty Images

Премиерата е на 2 септември. "The Lord of the Rings: The Rings of Power" за първи път ще покаже на екран героичните легенди от знаменитата Втора епоха от историята на Средната земя. Действието се развива хиляди години преди събитията от "Хобит" и "Властелинът на пръстените" и ще запознае зрителите с време, когато се изграждат велики сили, кралства се изкачват до върха на славата и пропадат в руини, неочаквани герои са подложени на изпитания, надеждата виси на най-фина нишка и най-великият злодей, излязъл някога от писалката на Толкин, заплашва да покрие целия свят в мрак.

"Пръстените на властта" ще отведe зрителите до фантастични места като елфическите царства Линдон и Ерегион, царството на джуджетата Хазад-дум, Южните земи, Най-северните пустоши, Разрушаващите морета и островното кралство Нуменор, с участието на много герои, като Галадриел (Морфид Кларк), Елронд (Робърт Арамайо) и върховния крал Гил-галад (Бенджамин Уокър). Действието се развива хиляди години преди това в "Хобит" и "Властелинът на пръстените" от Дж. Р. Р. Толкин.

32-годишната Морфид Кларк поема щафетата от Кейт Бланшет, която изигра героинята в трилогията "Властелинът на пръстените". Морфид е уелска актриса, родена в Швеция и вече има 27 заглавия зад гърба си. Позната е от "Дракула", "Тъмните му материи". Ефирна и елегантна, тя е много добър избор на каста елф лидер. Последната й работа е като Офелия в модерна филмова адаптация на "Хамлет", която е в подготовка преди продукция. Риз Ахмед ще бъде датски принц Хамлет. 

Трейлърът на "Пръстените на властта" започва с траурна Галадриел на обгорено бойно поле. Мисли, че е повече няма да воюва, че "нашите радости ще бъдат безкрайни", казва тя. Но може да почувства присъствието на злото. "Тук е, Галадриел - моментът, от който се страхувахме", предупреждават я верни хора.

Основният момент, този трейлър потвърждава, е възходът на Саурон, титулярният господар на пръстените. Виждат се сенки на зло същество с ужасяващо дълги, остри като бръснач нокти, което ужасява героите. Но има един, който може да го победи - и според трейлъра, това е момче на име Тео.

Тирой Мухафидин е в ролята на Тео

Снимка: Getty Images

Той е ключът на Галадриел към потушаването на злото на Саурон. "Намерете момчето и сянката няма да ви намери", казва герой на Галадриел. Може би ще пътува през Средната земя, за да намери Тео, който в един момент от трейлъра държи черен меч, който се появява от нищото.

Назанин Бониади е другата красавица в сериала, тя е в ролята на Бронуин

Снимка: Getty Images

Сериалът от осем части ще дебютира в "Amazon Prime" на 2 септември, като нови епизоди ще излизат всяка седмица. Твърди се, че това е най-скъпият сериал в историята с бюджет от 465 млн. долара. През 2017 г. "Amazon" закупи правата от наследниците на Толкин за 250 млн. долара.

Максим Балдри е Исилдур

Снимка: Getty Images