62-годишният Саймън Коуел и дългогодишната му партньорка Лорън Силвърман ще минат под венчило. Новината за годежа потвърди говорител на съдията от "America's Got Talent" пред CNN в сряда.

Двамата са заедно от 8 години. Музикалният магнат паднал на колене и задал съдбовния въпрос в Барбадос. Това сторил в присъствието на сина им Ерик, който е на седем години, както и сина на Лорън от предишна връзка - Адам, на 16 години.

Коуел твърдеше, че не вярва в брака, но явно е преоценил възгледите си, след като се влюби в Лорън, която пък била зашеметена от изненадващото предложение. Американската преса пише, че тя се разплакала, след като той ѝ направил предложението.

Коуел ще бъде семеен мъж официално

Снимка: Getty Images

Създателят на "X Factor" и любимата му се сдобиха с Ерик през 2014 г. Когато наскоро Коуел беше попитан в радио шоуто на колегата му от "American Idol" Райън Сийкрест дали планира да се ожени за Силвърман, той отговори така: "Нека го кажем по този начин, не бих очаквал тя да бъде самотна майка".

През ноември той също така заяви пред британското списание "OK!", че двамата с половинката му са "по-близки от всякога" и че "романтиката между тях все още е жива".

"Covid-19 беше истинският тест. В моменти като този, когато всички ние бяхме затворени дълго време, разбираш дали наистина се наслаждавате на компанията си или не. При нас беше така".

Приятел на двойката каза пред списание "People": "И двамата са супер щастливи. Те са заедно от доста време и се обожават един друг, така че това не е голяма изненада за близките им".

След като ѝ поискал ръката Саймън е забелязан да кара колело в Малибу. Той срещна Лорън, когато тя все още беше омъжена за предприемача на имоти и милионер Андрю Силвърман.

Заедно са от осем години

Снимка: Getty Images

Аферата им стана публична и животът на Саймън се промени в края на юли 2013 г., когато се появи новината за бременността на Лорън. "Това не беше нещо, което планирах. Но си спомням, че отидох на първият ултразвук с Лорън. Нарекох плода ни по онова време Тад, защото приличаше на попова лъжичка. Виждаш нещо, което току-що започва своя живот. Изумително! Чувствах, че искам да защитя и двамата - и Лорън, и детето ни. Желаех това толкова много".

Богатството на Коуел се равнява има нетна стойност от приблизително 600 милиона долара.