Синът й милиардер Илон може да в новинарските емисии нонстоп, но 74-годишната Мей Мъск сега е в светлината на прожекторите, след като стана най-възрастният модел, появявал се корица на Sports Illustrated.

Мей, която освен модел от 50 години, е и диетолог, демонстрира перфектни форми за възрастта си, позирайки в оранжево-бежов бански костюм. 

Мей също така има три деца - главния изпълнителен директор на "Tesla" Илон Мъск, ресторантьора Кимбал Мъск и режисьорката Тоска Мъск.

Снимка: Getty Images

"Не съм си представяла, че мога да бъда модел на бански за Sports Illustrated на тези години, хората сигурно щяха да ме тикнат в лудница ако бях дръзнала да кажа, че ще застана пред обектива", каза през смях Мъск във видео, публикувано от списанието. "И сега, ето ме", усмихва се тя.

Снимка: Getty Images

"Много съм развълнувана да кажа на хората, че жените и на 70 години са прекрасни", добави тя.

Снимките са направени в Белиз, а Мей сменя два костюма - на Bahia Maria с 3D флорални детайли и  двуцветен костюм на Maygel Coronel, както и тоалет с изрязан силует с едно рамо.

Дъщеря й Тоска я аплодира за изявата и казва, че се гордее с майка си, която освен, че има две докторски степени, е най-безстрашната жена на планетата и се е снимала в клип на Бионсе. 

Новият брой на списанието излиза на 19 май. 

Снимка: Getty Images