Американският певец и актьор Боби Райдел почина на 79-годишна възраст в Пенсилвания, гласи съобщение, публикувано на неговия официален уебсайт.

Той има записани десетки рок хитове, идол е на тийнейджърите през 50-те и 60-те години на миналия век и участва в хитовия музикален филм "Bye Bye Birdie".

Райдел е издъхнал в болница от усложнения от пневмония, която обаче не е в резултат на преболедуване от Covid-19, става ясно от написаното в изявлението.

Той става популярен през 1950 г., след като участва в телевизионно шоу. През 1959 г. сингълът му "Kissin' Time" влиза в класацията на списание "Billboard", което му носи голяма слава. Продал е над 25 милиона копия от албумите си и има 34 хита, влезли в класацията Hot 100 на "Billboard".

Дебютът му в киното е през 1963 г. с ролята в "Bye Bye Birdie", след което звездата участва в още няколко филма и сериала.

Снимка: Getty Images

Роден е с името Робърт Луис Ридарели на 26 април 1942 г. във Филаделфия, където има и улица, кръстена на него, пише БТА.

В биографичната си книга изпълнителят разказва за битката си с алкохола и депресията, в която изпаднал след смъртта на първата си съпруга.

Снимка: Getty Images