В най-амбициозния си проект до момента, майсторът на катастрофични блокбастъри Роланд Емерих ще разкаже потресаващи неща за уж невинната наглед Луна - естественият ни спътник крие смъртоносна тайна и съдбата на Земята пада на плещите на носителката на "Оскар" Хали Бери, Патрик Уилсън и Джон Брадли, които се отправят на отчаяна космическа мисия в "Moonfall", в опит да предотвратят надвисналия апокалипсис.

Луната понечва да се стовари върху Земята

Снимка: Forum Film Bulgaria

В специално видео Роланд Емерих и съсценаристът, продуцент и композитор на филма Харолд Клозер разкриват какво се случва зад кулисите на "Moonfall"-продукцията още от самото начало има безрезервната подкрепа и на НАСА. Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на Съединените щати, осигурява достъп на творческия екип до своите съоръжения и дави ценни съвети и насоки по няколко важни за сюжета въпроси. В добавка, по време на снимките, в качеството си на консултант, на снимачната площадка всекидневно присъства астронавт. Основен принцип, който Емерих следва като режисьор, е подходът му да е максимално достоверен. По неговите думи, колкото и фантастична да е историята и Луната да не е това, което познаваме, всичко трябва да се подчинява на определени правила.

За значението на реализма при разказването на историята на екран говорят и звездата Хали Бери и придобилият световна популярност с ролята си в "Игра на тронове" Джон Брадли. За Бери възможността да присъства сред реалистичните декори на НАСА е повече от впечатляваща и наистина помага да усетиш какво би означавало да присъстваш в командния център в момент на криза. От своя страна Брадли споделя как филмовите елементи в изграждането на света трябва да са реални, за да може и заплахата от неговото разрушение да бъде такава.

Снимка: Forum Film Bulgaria

"Moonfall" е своеобразен апотеоз в творчеството на известния с размаха и мащабите на своите филми Роланд Емерих ("Старгейт", "Денят на независимостта", "След утрешния ден",) и освен спиращи дъха екшън и специални ефекти, ще предложи на зрителите в киносалоните увлекателна и дръзка история с щипка хумор и симпатични герои. Лентата тръгна на големия екран от вчера, 4 февруари.

Историята

В "Moonfall" мистериозна сила изкарва Луната от орбита и я запраща към неизбежен сблъсък със Земята, което ще сложи край на живота такъв, какъвто го познаваме. Джо Фоулър (Бери), ръководител в НАСА и бивш астронавт е убедена, че знае какъв е ключът за спасението ни, но единствените хора, които ѝ вярват са старият ѝ колега Брайън Харпър (Уилсън) и любителят на конспиративни теории К. С. Хаусман (Брадли). Нетипичният екип рискува всичко и броени дни преди настъпването на глобалната катастрофа се отправя на отчаяна невъзможна мисия в космоса, само за да открие, че Луната не е това, което си мислим, че е...Доналд Съдърланд е в ролята на Холдънфийлд, който крие важна информация от миналото.  

Патрик Уилсън, Роланд Емерих, Хали Бери и сценаристът Харалд Клозер

Снимка: Getty Images