Мъжът, който загина в Стара планина в първите часове на новата година, се оказа варненският дисководещ Тодор Желязков, известен в музикалните среди като DJ Emotion.

Вижте снимки на DJ Emotion >>

Тодор Желязков е част от варненската клубна сцена през последните 27 години. Под псевдонима DJ Emotion той присъства ежедневно в музикалния живот на морския град, а и не само там. През годините е пряк свидетел и участник в повечето музикални революции в града, съосновател е на група Deep Zone, а през 2001 г. е част от най-голямото хип-хоп турне в историята на българската музика - турнето "Мой" на Мишо Шамара.

DJ Emotion е намесен в редица успешни проекти, включително с Deep Zone, 100 кила, Мишо Шамара и други.

Приятели и колеги на DJ Emotion от вчера се прощават с него в социалните мрежи. Те ще го запомнят, освен с неповторимия му стил, но и с добротата и усмивката му. Един от тях е DJ Диан Соло от Deep Zone, който написа:

"Почивай в мир DJ Emotion!

Толкова много спомени и моменти заедно.

Ще ни липсваш много."

 

Тодор Желязков загина на първия стръмен и опасен склон, при слизането от връх Жълтец на 2 януари. Точно там, при спускане, Тодор се подхлъзва и се свлича около 300 метра надолу по заледения и скалист склон. Според спасителите е починал на място от травмите си. Тялото му обаче все още не може да бъде свалено от планината заради тежките метеорологични условия.

Малко преди смъртта си DJ Emotion публикува пост в своя профил във Facebook, който запаметява първия залез за новата 2021-ва година.