Актьорът Мат ЛеБланк, когото всички познаваме като Джоуи Трибиани от сериала "Приятели", днес навършва 53 години. Странно, а? Сякаш беше вчера, когато беше едва на 20-25 и ни радваше от екрана с незабравимите си "мъдри мисли".

Оказва се обаче, че животът на ЛеБланк далеч не е толкова безоблачен и забавен, като този на неговия винаги усмихнат герой - Джоуи Трибиани.

Вижте снимки на Мат ЛеБланк >>

Актьорът е безкрайно щастлив, когато през 2004 г. със съпругата му Мелиса Макнайт посрещат на бял свят първото си дете. За съжаление само няколко месеца по-късно родителите разбират, че 11-месечната Марина има форма на дисплазия. Състоянието може да бъде много тежко и засяга мозъка, костите и двигателните умения на пациента. Болестта не само засяга лявата страна на мозъка на малката Марина и причинява гърчове, но и засяга гласните ѝ струни и способността ѝ да пълзи и да се движи. Още тогава ЛеБланк избира да се оттегли от "блясъка на славата" и да се посвети на детето си.

Мат ЛеБланк с бившата си съпруга Мелиса

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За Мат и съпругата му Мелиса нещата са наистина много трудни и те стигат до развод през 2006 г. Известно време ЛеБланк живее с дъщеря си в ранчото си в Санта Барбара. За голямо щастие Марина успява да се пребори с болестта на 2-годишна възраст. Тя е вече на 16 години, но все още е момичето на татко.

Мат ЛеБланк с дъщеря си Марина

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Самият Мат споделя в свои интервюта, че заедно с дъщеря си много пъти са гледали "Приятели" и той е трябвало да отговаря на всичките ѝ въпроси за сериала.

И тъй като всички фенове на сериала с нетърпение очакваме "завръщането на "Приятели", за което се говори вече от доста време и в чест на 53-ия рожден ден на Мат ЛеБланк, ви предлагаме да си спомним 10-те най-култови реплики на неговия герой Джоуи Трибиани.

Снимка: Официален профил в Instagram

Здрастиии! Как сиии?

Колко са тъпи умните хора!

Джоуи не дели храна!

Джоуи: Какво е това, пай ли?

Моника: Да. Да ти отрежа ли?

Джоуи: Само едно малко парченце. Малко по-голямо!... Още! От какво те е страх, че ще свърши ли?! Отрежи едно нормално парче!

Хладилникът се развали, затова трябваше да изям всичко.

       (когато трябва да избира между секс и храна)

Добре де... секс. Не, храна. Не! Искам и двете. Искам жени върху хляб!

Не може да има Ден на благодарността без пуйка. Все едно 4 юли без ябълков пай или петък без две пици.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Закръглен съм и ми харесва!

Ти не просто премина границата! Ти си толкова отвъд границата, че не можеш да я видиш! Границата е една точица за теб!

Затворила си на човека от пицарията?! Аз не затварям на твоите приятели, нали?!

Снимка: Getty Images/Guliver Photos