Най-малкият син на Майкъл Джексън - Бланкет, известен като Биги, започна война с баба си Катрин Джексън за имуществото на баща си.

Изданието Mirror съобщи, че 22-годишният младеж, който е третото дете на Краля на попа, е подал съдебни документи, за да попречи на баба си да използва средствата от наследството на баща му за финансиране на обжалване на предишно съдебно решение. Медията посочва, че двамата с Катрин наскоро работили заедно, за да спрат изпълнителите на наследството на Майкъл да осъществят огромна бизнес сделка, срещу която те били много против.

В документите, изнесени за британския таблоид, не се споменава от какъв характер е сделката, но стана ясно, че е бил сключен договор със Sony за продажбата на половината от музикалния каталог на Джексън, който е на стойност 600 млн. долара.

TMZ пък информира, че малкият син на покойната поп звезда обяснил как той и баба му са представили своите аргументи, а съдът е взел решение срещу тях и е прекратил делото. Сега обаче Катрин е решила да обжалва решението, а Бланкет не е съгласен с това. В документите младежът е заявил, че не смята, че обжалването на делото "наистина е от полза", и не вярва, че трябва да използва парите на баща си, за да плати. Всичко това се случва след като стана ясно, че Катрин "получава седемцифрена издръжка на година".

Майкъл Джексън почина през 2009 г. Според завещанието трите му деца Принс, Парис и Бланкет са единствени наследници на състоянието му. Отделно Кралят на попа беше основал тръст на името на майка си. По-късно изпълнителите на завещанието и управители на недвижимите имоти на Джексън - Джон Бранка и Джон Макклейн, обявиха, че собствеността е донесла стотици милиони долари печалба благодарение на различни сделки.