Мик Джагър отвърна достойно на етикета, който Пол Маккартни лепна на "Rolling Stones" преди седмица в "New Yorker" - нарече ги блус кавър банда.

По този повод 78-годишният Мик се пошегува от стадиона "СоФи" в Лос Анжелис: "Сред нас има много знаменитости тази вечер. Меган Фокс - тя е хубавичка. Леонардо ди Каприо също е тук". После спомена и за някои други известни хора, които определено не са били на шоуто онази вечер, включително покойния Кърк Дъглас и Лейди Гага, която е в Лас Вегас. 

Мик продължи: "О, и Пол Макартни е тук! Той ще се присъедини по-късно към нас за да изпълним заедно един блус кавър".

Фронтменът публикува кратко видео с тази смешка във Фейсбук и почитателите му го аплодираха с думите, че и този път е брилянтен и връща топката елегантно към противниковата врата. Някои коментират, че Маккартни може би си търси внимание с подобни изказвания.

Списание "People" отбеляза, че това е нова глава в интересните отношения между Ливърпулската четворка и Търкалящите се камъни.

Пол Маккартни се изказа за британските си колеги така:" Не съм сигурен дали трябва да го казвам, но те за блус банда, свиреща кавъри, това са Stones".

Пол Маккартни

Снимка: Getty Images

Той от своя страна има пълното основание да говори каквото намери за добре, тъй като с "The Beatles" наистина писаха история и в музицирането си са почти ненадминати, но пък бяха заедно само 10 години. Джагър и компания съумяват да държат всеки своето его на каишка, така че и до ден днешен да са заедно, в една повече от преклонна възраст, както и да ги квалифицират. В крайна сметка сравненията са ненужни и е хубаво за всички меломани, че двете групи ги има.

Стадион "СоФи" в Лос Анжелис посрещна Мик Джагър и компания

Снимка: Getty Images

През април 2020 г.,  в компанията на Кийт Ричардс, Джагър каза за интервю със "Apple Music": "Една група за щастие все още свири на стадиони, а друга група вече не съществува. "Rolling Stones" е голяма концертна група, докато "The Beatles" дори не са правили турне по арени, или концерт в "Медисън Скуеър Гардън" с прилична озвучителна система. Те се разделиха преди този бизнес да започне истински. Ние започнахме тези турнета през 70-те години и продължаваме и досега".

Това изказване той направи след като Макартни заяви в шоуто на Хауърд Стърн, че "The Beatles" са по-добри от "Rolling Stones". Певецът също така отбеляза, че харесва Stones и че те за изключителна група, просто в различна стилистика от тяхната.

И въпреки че съперничеството на музикалните икони датира от десетилетия - още през 1987 г., когато Джагър каза, че раздялата на "The Beatles" е била "много добра идея" - изглежда, че това понякога им е предимно забавно.

Джагър и Маккартни се познават на практика от самото начало на славата си през 60-те години на миналия век. В биографията си Кийт Ричардс разказва как когато живели в някаква мизерна вила, на гости им дошли Джон, Ринго, Пол и Джордж и цяла нощ свирили, а "The Beatles " им помогнали в написването на някои песни.