Пет години след смъртта на Принс изследването на съкровищницата му продължава и излизането на музикалния пазар на негов неиздаван албум, "Welcome 2 America", е насрочено за 30 юли, предаде Франс прес, позовавайки се на "Легаси рикордингс", подразделение на "Сони мюзик".

Заглавната песен от тавата беше пусната в стрийминг платформи вчера следобед. В нея Принс провъзгласява Америка както за "страна на свободата", така и за "дом на роба".

Албумът "Welcome 2 America" e взет от подземния трезор на Принс в имението му "Пейсли Парк", за който се носят легенди. Смята се, че в тази "приказна пещера" се крият необятни съкровища - демонстрационни записи, завършени и недовършени албуми, сътрудничества и други, пише БТА.

Принс, който почина на 21 април 2016 г. на 57-годишна възраст, приживе умело поддържаше легендата около своите скрити съкровища, давайки "мъгляви" изявления пред пресата.

"Не винаги съм давал най-добрата песен на лейбълите. В хранилището има песни, които никой никога не е чувал, тонове неща, записани през различни периоди", заяви Принс пред сп. "Ролинг стоун" през 2014 г.

"Никой не знае какво съдържа хранилището, просто защото управата на наследството на Принс не е завършила описа му", коментира Кристоф Лангрис от "Сони мюзик". "Това, което ни е известно, е неговата продуктивност. Принс живееше в звукозаписното студио, прекарваше половината от нощите си в композиране, и подобно на Джими Хендрикс, записваше всичко, което правеше", допълва той.

Принс пише и записва албума "Welcome 2 America" преди турнето си със същото име през 2010 г. Тавата включва 12 парчета и документира "опасенията, надеждите и виждането на Принс за променящо се общество" и предсказва далновидно "епоха на политическо разделение, дезинформация и възобновена борба за расова справедливост".