Едно от предимствата на социалните мрежи безспорно е фактът, че те позволяват на своите потребители да надзърнат в личния живот на известните личности, пазещ се по традиция далеч от светлините на прожекторите, запознавайки ги с малко известните събития, които го изграждат, било то от миналото или настоящето.

Така например преди броени часове в Инстаграм се появи непоказван досега кадър на принцеса Даяна, публикуван от 82-годишния Джанкарло Джамети, който заедно с Валентино Гаравани основава световноизвестната модна къща "Valentino". Въпросното изображение е заснето в разгара на лятото през 1990 г., точно две години преди майката на принцовете Уилям и Хари окончателно и официално да се раздели с техния баща.

Вижте снимки >>

Снимката показва Даяна на борда на яхтата "T.M. Blue" - собственост на моделиера, плаваща край бреговете на Италия, облечена в син бански костюм с жълти мотиви от две части, върху който носи тъмно лилава риза с къс ръкав и възел отпред. Визията ѝ се допълва от чифт слънчеви очила, а в ръката си държи питие. Компания ѝ прави с три години по-младия от нея княз Кирил Сакскобургготски, който също е облечен в плажно облекло и се усмихва към фотографския обектив с кръстосани пред гърдите си ръце, както и прочутия дизайнер.

В този период лейди Ди вече не с Чарлз, който най-после е започнал връзка с голямата си любов Камила Паркър-Боус. Чуждестранни медии твърдят, че това време е изключително тежко за принцесата на Уелс, тъй като тя е имала отношения с офицер Джеймс Хюит, който за нейно разочарование е бил командирован в Германия. Скоро след като любимият ѝ заминава, тя не само се опитва да спаси брака си, но и да пребори булимията, от която страда.

"Момент от приятелството с принцеса Даяна и Кирил Сакскобургготски", гасят думите на Джамети към поста, събрал към момента повече от 13 хил. харесвания.

В началото на септември Джанкарло сподели в личния си акаунт подобна фотография от същия ден, разкриваща, че с тях на плавателния съд е била и Росарио Надал - тогавашната съпругата на Кирил, дарила го с две дъщери и един син, с която той се разведе през 2012 година.