Нетфликс ще прожектира три от предстоящите да излязат на екран свои филми в ограничен брой киносалони, преди да бъдат предоставени за стрийминг услуги.

Става въпрос за филмите "Рома", "Балада за Бъстър Скръгс" и "Bird Box". Това се различава от традиционната практика на компанията да пуска едновременно свои филми в киносалоните и за стрийминг услуги.

Черно-белият филм на испански език "Рома" ще започне да се прожектира в киносалони в Лос Анджелис, Ню Йорк и Мексико на 21 ноември, а по-късно и в други градове и държави, съобщават от БТА. Заснет от носителя на "Оскар" Алфонсо Куарон, "Рома" ще бъде предоставен за стрийминг услуги от Нетфликс и прожектиран в други киносалони на 14 декември.

"Балада за Бъстър Скръгс" - новият филм на режисьорите на "Фарго" Итън и Джоел Коен, ще започне да се прожектира в ограничен брой киносалони на 8 ноември, 8 дни преди да бъде предоставен за стрийминг услуги от Нетфликс. Трилърът "Bird Box" с участието на Сандра Бълок и Сара Полсън пък ще започне да се прожектира в някои киносалони на 13 декември, преди да бъде предоставен за стриймване от Нетфликс на 21 декември.