Стрийминг платформата "Netflix" обяви, че е решила да прекрати работата по проекта за анимационна поредица на Меган Маркъл, съпругата на британския принц Хари, съобщи БТА.

Решението е взето, след като е било разгледано предложеното съдържание на сериала с работно заглавие "Пърл".

Отпадането на няколко проекта, включително и този на Маркъл, е част от стратегически решения, свързани с производство на анимационни сериали, се казва в изявление на "Netflix", без да се предоставят повече подробности.

Компанията "Арчиуел продъкшънс", основана от британския принц Хари и съпругата му Меган, обяви миналата година, че ще бъде изпълнителен продуцент на "Пърл". Сериалът трябваше да разказва за приключенията на 12-годишно момиче с името Пърл, вдъхновено примера на влиятелни жени от историята.

От "Арчиуел продъкшънс" засега не са коментирали решението на Netflix.

Снимка: Getty Images

Стрийминг платформата също така ще преустанови още две детски анимационни поредици - "Dino Daycare" и "Boons and Curses".

Решението за прекратяване на предаванията е взето, след като Netflix отчете загуба на 200 хиляди абоната през първото тримесечие на годината. Компанията изостава много от прогнозата си за привличане на нови 2,5 милиона зрители.

От стрийминг платформата обявиха, че ще продължат работата по другите си съвместни проекти с "Арчиуел продъкшънс", включително по обявения документален филм "Сърцето на Инвиктус", посветен на провежданите в Хага игри за ветерани от войните.

Снимка: Getty Images