Актьорът Никълъс Кейдж и режисьорът Гийермо дел Торо ще бъдат удостоени с награди на Асоциацията на холивудските критици, съобщи "Холивуд рипортър".

Кейдж ще получи почетно отличие за актьорски постижения, а Дел Торо - за приноса си към киното. Петите годишни награди на организацията ще бъдат раздадени на 8 януари.

Сания Сидни, която е част от актьорския състав на филма "Методът Уилямс" за бащата на тенисистките Винъс и Серина Уилямс, ще получи приз за изгряваща звезда.

"Никълъс Кейдж е един от най-известните актьори на нашето време. Кариерата му обхваща повече от четири десетилетия, съчетавайки всички жанрове от екшън до комедия. През годините Кейдж изигра безчет емблематични роли", се посочва в изявлението, направено от Асоциацията на холивудските критици.

Режисьорът и носител на "Оскар" Гийермо дел Торо ("Хелбой", "Лабиринтът на фавна", "Формата на водата") също ще бъде почетен на церемонията.

"Той е от онези режисьори, които карат публиката да се влюбва във филмите отново и отново", отбелязва съучредителките на организацията Ашли Мензел.

Гийермо дел Торо

Снимка: Getty Images/Guliver Photos