Никол Шерцингер, Лайънъл Ричи, Кейти Пери и други световноизвестни изпълнители и актьори взеха участие в неделя вечерта в празничния концерт в замъка Уиндзор по повод коронацията на крал Чарлз Трети и кралица Камила, предадоха световните осведомителни агенции.

Вижте снимки >>

Монархът и съпругата му видимо се наслаждаваха на шоуто, докато Ричи изпълняваше "All Night Long", като в един момент дори станаха на крака и започнала леко да се поклащат в такт с музиката. Други членове на кралското семейство, включително 8-годишната принцеса Шарлот и 9-годишният принц Джордж, развяваха британското знаме заедно с тълпата от около 20 000 души, събрала се на източната тераса на замъка.

Снимка: Getty Images

Шарлот и майка ѝ Кейт, принцесата на Уелс, пяха заедно с Кейти Пери, която се появи в златиста бална рокля. Тя изпълни хита си "Roar".

Снимка: Getty Images

Звездата от филма "Топ Гън"- актьорът Том Круз, се включи с видеопослание, в което се обърна към новокоронясания британски крал като "пилот към пилот". В смесената програма се включиха още Кралският балет, Никол Шерцингер от групата "Pussycat Dolls", оперният певец Андреа Бочели, британската група "Тake That".

Никол Шерцингер

Снимка: Getty Images

На сцената се появиха дори Мис Пиги и Жабокът Кърмит, които се шегуваха с водещия на концерта - актьорът Хю Бонвил.

Забавленията се редуваха с по-сериозни моменти. Прозвуча послание на крал Чарлз Трети за значението на опазването на околната среда, а шоуто беше съпроводено от светлинен спектакъл, в който природата беше акцент. Включиха се и безпилотни самолети.

Престолонаследникът принц Уилям се качи на сцената, за да отдаде почит към отдадеността на баща си към кралските му задължения.

"Татко, всички ние се гордеем с теб", каза първородният син на монарха.

Принц Уилям

Снимка: Getty Images

Присъстващите на концерта запяха "Бог да пази краля", докато забележителности из Великобритания засияха във феерия от цветни светлини.

По-рано вчера в цялата страна се проведоха хиляди пикници и улични партита в чест на коронацията на крал Чарлз Трети и кралица Камила. Двамата не се включиха в тях, но други членове на британската кралска фамилия поздравиха празнуващите. Уилям и съпругата му Кейт се появиха при хора, които си бяха направили пикник пред замъка Уиндзор преди концерта, предава БТА. Те ги поздравиха, а принцесата на Уелс прегърна разплакано момиче. В подобни партита се включиха също братът и сестрата на краля - принц Едуард и принцеса Ан, а също принцесите Беатрис и Юджини, дъщерите на принц Андрю.

Кралската ложа

Снимка: Getty Images