Раян Мърфи, Брад Фалчък и Тим Майниър трансформират представите за телевизионна драма с "911". Сериалът изследва напрегнатото ежедневие на хората на първа линия - полицаи, парамедици, пожарникари - които са изправени пред най-опасните, шокиращи и спиращи дъха ситуации. Тези лица, които се отзовават при спешни случаи, се опитват да балансират мисията си да спасяват най-уязвимите, с разрешаването на проблемите в личния си живот. Шоуто черпи вдъхновение от реални преживявания на професионалисти, които непрестанно се сблъскват с инфарктни и често непредвидими, напрегнати и същевременно вдъхновяващи ситуации.

С предстоящия старт на седми сезон на "911" на 18 юни по STAR Channel, актьорите и изпълнителни продуценти Анджела Басет и Питър Краус, както и един от създателите и шоурънър Тим Майниър споделят какво могат да очакват феновете от предстоящите епизоди

След като изиграхте тези емблематични герои в продължение на шест сезона на 911, какво научихте от тях?

Питър Краус: Мисля, че сериалът като цяло разказва за едно своеобразно семейство от хора, които работят заедно и се обичат през добро и лошо. И тъй като сериалът е сякаш оживял комикс за служители, оказващи първа помощ, лошото преобладава. В този смисъл бих казал, че се научих на постоянство. Да продължаваме да се обичаме и да израстваме, което е прекрасно да се види не само в живота на героите, но и в нашия личен живот. Опознаваме се един друг и, да, това е семейство. Преминаваме през трудни неща, също като хората в сериала.

Снимка: American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved

Анджела Басет: За мен е изненадващо как някои от нещата наподобяват собствения ни живот. Слушаш накъде се развиват историите и си казваш: "Боже мой. Тим, да не би да имаш подслушвателно устройство някъде в къщата ми?"

За кое от нещата, които зрителите ще видят в седмия сезон на "911", се вълнувате най-много?

Тим Майниър: Наистина се вълнувам от историите на героите тази година. Всеки има нещо интересно да покаже. А правим и "Приключението на Посейдон" и това не е тайна. Отдаваме абсолютна почит на Ървин Алън [емблематичен холивудски продуцент, известен с работата си в жанра на бедствията] в началните минути на първия епизод.

Какви други бедствия ще видим през този сезон?

Тим Майниър: Наскоро може би сте чели за изгубен изтребител. Наложило се пилотът на изтребителя да напусне летателния съд и не се знае къде е отишъл самият самолет. Разглеждаме тази тема в седми сезон и е страхотно.

Ще върнете ли някого от предишните герои за предстоящия сезон? Може би любимият на феновете Рави Паникар, изигран от Анирудх Пишароди?

Тим Майниър: Да, връщаме лица от миналото. Рави определено се завръща, както и други лица, които предшестват неговата история. Например връщаме една двойка на круизния кораб [в сюжетната линия "Приключението на Посейдон"], която ще разпознаете от предишен епизод.

Снимка: American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved

Като се има предвид любовта ви към епичните сюжети за катастрофи, имате ли в задния си джоб идея, която бихте искали да реализирате, но все още не сте измислили как?

Тим Майниър: Това, което правим тази година, е зрелищно, но интересното е, че цунамито, което унищожи кея в Санта Моника, беше много по-лесно за пресъздаване, отколкото преобърнат круизен кораб. Почти бяхме подсигурили кораб, но тогава компанията за круизни кораби каза: "Ще ви позволим да използвате нашия круизен кораб, но нищо лошо не трябва да се случва". Виждали ли сте сериала? После казаха: "Е, добре, можете да го преобърнете, да направите дупка в него или да го потопите, стига да видим, че накрая всичко е наред и той отплава." Не, няма да го направим. И не, няма нещо, което да не опитам.

В актьорския състав на "911" има много звезди. Как събрахте тази група актьори от най-високо ниво за проекта?

Тим Майниър: Всичко се свежда до едно име: Раян Мърфи. Той със сигурност помага, когато става въпрос за събирането на невероятен актьорски състав. Разбира се и преди бях работил с Анджела в "Зловеща семейна история", но един ден Раян ми каза: "Америка иска да види Анджела Басет в полицейска униформа".

Анджела Басет: Казал е това?

Тим Майниър: Да. И беше прав.

Анджела, променя ли нещо неотдавнашното ви отличие "Оскар" на снимачната площадка на "911"?

Анджела Басет: Нито за миг, така че се радвам, че повдигнахте този въпрос! Всичко си е същото, ние сме семейство. Някой може да те прегърне и да ти каже: "Поздравления", но след това се връщаме на работа, защото денят е дълъг и много предизвикателен.

Снимка: American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved

Колко лесно беше да привлечете Питър Краус в актьорския състав на "911"?

Тим Майниър: Такъв актьорски състав се събира, когато имаш човек като Раян Мърфи, който може да се свърже лично с Питър Краус и да му каже: "Ела и участвай в моя сериал." Той определено има такъв авторитет, че хората ще кажат "да", преди да знаят каквото и да било за сериала.

Можете ли да разкажете за спецификата на кастинга на останалите актьори в сериала?

Тим Майниър: Оливър [Старк, който играе Еван "Бък" Бъкли] се готвеше да се върне в Англия. Мислеше си: "Добре, може би тук [в Лос Анджелис] не се получава". Когато дойде на кастинга при нас, си помислих: "Този човек е интересен. Трябва да го поканим. След това Раян [Гузман, който играе Еди Диас] се присъедини през втората година. Разбира се, Дженифър Лав Хюит [която играе Мади Кендъл] си е Дженифър Лав Хюит. Кенет Чой [който играе Хауи "Чимни" Хан] не беше този, когото имах предвид за тази роля. Първоначално я бяхме написали за съвсем друг тип човек, но Райън току-що беше работил с Кени [в "Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история"] и каза: "Кени Чой е наистина интересен актьор". Изведнъж се появи Кени Чой и се роди Чимни.

С такъв голям актьорски състав, колко голямо предизвикателство е да се увериш, че всеки актьор има възможност да блесне във всеки епизод?

Тим Майниър: Тази година написах много материал за сериала и исках те да включват всеки от тези хора. Мисля за тях, когато пиша сцена, независимо дали става дума за Кени или Лав, или Оливър, или Питър, защото искам те да четат сцените и искам да се вълнуват. Искам да си помислят: "О, това ще бъде забавна сцена". Това е начинът, по който да ги уважим. Ако аз съм развълнуван, надявам се и те да продължават да са развълнувани.

"911" е много сложно шоу. Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при пренасянето на някои от тези епични истории за бедствия на малкия екран?

Тим Майниър: Точно така е, направата на тази поредица е много сложна. За пример мога да дам разрушаването на кея в Санта Моника с цунами. В новия сезон искахме да пресъздадем голямо бедствие, но правим подобни неща от седем години. Това е сложна продукция, но Боб Уилямс е като генерал Патън всяка седмица. Толкова е сложно, колкото винаги е било.

Снимка: American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved

Какъв е произходът на предаването? Чия беше първоначалната идея?

Тим Майниър: Раян Мърфи се обажда на телефон 911 в личния си живот и се замисля, че идеята за телефонния център, която всъщност е обвързващия елемент на сериала, е страхотна. Виждали сте пожарникарски и полицейски сериали, но не знам да съм виждал колцентър за спешни случаи и диспечери, отговарящи на тях, представени по начина, по който го направихме в "911".

Работили сте по разнообразни проекти - от "Feud" и "Wonderfalls" до научнофантастични сериали като "Firefly" и "Angel". Колко различен е "911" в сравнение с тези сериали?

Тим Майниър: За мен всичко е едно и също. Честно казано, в известен смисъл ми се струва, че "911" е най-добрият от всички. Това е Firefly, нали? Това е едно намерено семейство, но също така има и големи стаи с големи превозни средства. Интересното при "911" е, че може да бъде романтична комедия, може да бъде сапунка, може да бъде сатира и може да бъде сърцераздирателна мелодрама. Може да бъде всичко това в един и същи епизод, така че най-много се забавлявах с този сериал. Идейното платно е абсолютно неограничено. Освен това актьорския състав включва всички тези талантливи хора, както и другите талантливи хора зад кулисите, които го реализират.

Ще могат ли новите зрители да започнат сериала със седми сезон или трябва да знаят предисторията на героите?

Тим Майниър: Много внимателно се замислихме, че може би ще има нови зрители, които не са запознати със сериала. Затова се опитахме да направим първата история голяма и вълнуваща - тя продължава около три епизода, но не приемаме за даденост, че всички ще знаят кои са тези герои. Внимавах да се уверя, че информацията присъства в сцените и си прекарах страхотно докато ги пишех.

Снимка: American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved

През лятото на 2023 г. ураган и земетресение връхлитат Лос Анджелис в един и същи ден в реално събитие, което по-късно е наречено "ураганно земетресение". Когато в Лос Анджелис се случват безумни извънредни ситуации и рекордни метеорологични събития, водите ли си бележки за бъдещи сюжети?

Тим Майниър: [Смее се] Просто заснемаме общи кадри.

Ще има ли ураганно земетресение в "911" този сезон?

Тим Майниър: Гледайте и ще разберете!