54-годишният Ник Купак, член на екипа на предстоящия, пети филм за Индиана Джоунс, който още няма конкретно заглавие, е починал в Мароко, където са снимките на продукцията в момента.

Мъжът е долетял на локацията преди няколко дни, за да направи сложна каскада с рикша. Той е част от общо 100-те човека, участващи в продължението на блокбъстъра, чиято последна серия беше преди 13 години. Работи в отдел "Камера и електротехника". Купак е намерен мъртъв в хотела си във Фес, Мароко, съобщава "Daily mail". В Туитър има снимки на някои от каскадите.

Днес колегите от екипа отдават почит на г-н Купак, за когото се смята, че е починал от естествена смърт. Един от тях е написал: "Един от най-добрите - научи ме на толкова много, когато започвах." А друг човек добавя: "Сърцето ми е разбито. Ник беше толкова прекрасен мъж". Ник няма профили в социалните мрежи, има 58 заглавия зад гърба си, сред които филмите за Хари Потър, "Пазителите на Галактиката", "Шифърът на Леонардо", "Джурасик Свят", "Венъм".

Снимка: Getty Images

Това е петото и последно продължение на Индиана Джоунс, което първоначално трябваше да излезе през 2022 г., но сега беше отложено за 2023 г. Снимките бяха спрени за три месеца тази година, след като актьорът Харисън Форд получи контузия на рамото.

После камерата проследи приключенията на култовия герой в Глазгоу и Сицилия. Режисьор този път е Джеймс Манголд.