На холивудския небосклон е на път да изгрее нова звезда от голямата фамилия на Майкъл Джексън.

И това е Джаафар - племенник на Краля на попа, който ще се превъплъти в образа на чичо си в нов биографичен филм за покойния певец.

Това ще е първата голяма роля на 26-годишния талант, който е син на Джърмейн Джексън - един от шестимата братя на Джако и участник в групата "Джексън файв", поставила началото на кариера на музикалната суперзвезда.

Джаафар Джексън е избран да изиграе чичо си във филма "Майкъл", след като дълго време продуцентите не успяват да се спрат на подходящ актьор за ролята на певеца. "За мен е чест да вдъхна живот на историята на чичо ми", написа в профила си в Инстаграм младият мъж, чиято голяма фамилия е дала благословия и предварително одобрение за продукцията. Освен това е сред продуцентите й.

С майка си, баща си и брат си

Снимка: Getty Images

Младият Джексън се нагърбва със сериозна отговорност пред милионите фенове, които продължават да боготворят Майкъл Джексън, отишъл си от този свят през 2009 г. Успех на биографичния филм обещава и звездният екип, заел се с реализацията му - главен продуцент е Греъм Кинг, който стои зад "Бохемска рапсодия", сценарият е на номинирания три пъти за награда "Оскар" Джон Логан, а режисурата е поверена на Антоан Фукуа, направил "Тренировъчен ден", "Крал Артур" и други. Всичко обаче е в таланта на Джаафар Джексън, пише БТА.

Снимка: Getty Images

Продуцентът Кинг твърди, че е "търсил по целия свят" най-подходящия изпълнител за образа на Краля на попа. "Бях поразен от начина, по който Джаафар органично олицетворява духа и личността на Майкъл. Беше ясно, че той е единственият човек, който може да изиграе тази роля".

Първата им среща е преди две години. Греъм Кинг споделя, че е изключително развълнуван и "нямам търпение светът да го види на големия екран като Майкъл Джексън".

Джаафар, в средата, с баща си Джърмейн

Снимка: Getty Images

Джаафар, който е второто дете на Джърмейн Джексън, върви по стъпките на известния си чичо от малък. От дете показва, че има музикален талант - започва да пее и танцува от 12-годишен. Първият му сингъл - "Got Me Singing", излиза на пазара десетилетие след смъртта на Майкъл Джексън. Изпълнявал е също кавър версии на парчета на Марвин Гей и на Сам Кук.

Джаафар се появява също в различни проекти, свързани с фамилията Джаксън, сред които са телевизионното реалити "The Jacksons: Next Generation"" през 2015 г. и във видеоклипа към сингъла "Love One Another" през 2021 г., дело на Тито Джексън, друг от чичовците му.

"Джаафар е олицетворение на сина ми. Прекрасно е да видя как той продължава артистичното наследство на фамилията Джексън", споделя и Катрин Джексън, майката на Краля на попа. От кратко видео, качено в Инстаграм, става ясно, че младият мъж успява отлично да се справи с движенията, типични за чичо му.

С леля си Латоя

Снимка: Getty Images

По-големият син на Майкъл Джексън - Принс, също е на мнение, че братовчедът Джаафар в голяма степен "олицетворява" баща му. "Не мога да бъда по-щастлив и по-горд. Той работи добре и знам, че ще свърши невероятна работа", написа наследникът на Краля на попа в профила си в Инстаграм. "Убеден съм, че ще направим всичко възможно, за да покажем на света част от моя баща, която никога не са виждали и която заслужават да видят". Покойният Джако има три деца дъщеря и двама сина.

Снимка: Getty Images

От филмовото студио "Лайънсгейт" разкриват, че идеята е биографичната продукция да покаже на света "сложния човек, превърнал се в Краля на попа", като представи "всички аспекти" от живота на Джексън, включително изключителните му изпълнения, превърнали го в музикална икона. Не е ясно обаче дали ще бъдат включени и твърденията за сексуално насилие над деца, с които Кралят на поп се сблъска приживе, но те продължиха и след смъртта му, отбелязва изданието "Варайъти". Майкъл Джексън беше категоричен, че е невинен, а съдебно дело през 2005 г. го оневини по обвинения за блудство с деца.

Снимките за филма e планирано да започнат до края на тази година. "Майкъл" ще бъде поредната продукция за живота на музикална звезда, след като вече излязоха подобни за Уитни Хюстън, Елвис Пресли, Елтън Джон, групата "Куин".