Американският комик Пийт Дейвидсън, който е настоящата половинка на риалити звездата Ким Кардашиян, се отказа да бъде един от космическите туристи на борда на ракета "New Shepard" на компанията "Blue Origin", която пък отложи с близо седмица насрочения за идната сряда полет.

Актьорът, добил популярност с участието си в шоуто "На живо в събота вечер", чието име напоследък често се озовава в американската преса заради връзката му с бившата съпруга на Кание Уест, прекръстил се на Йе, няма да може да се присъедини към останалите петима космически туристи за полета, съобщиха от компанията на Джеф Безос в Twitter, без обаче да посочват повече подробности.

Снимка: Getty Images

По-рано тази седмица от компанията обявиха, че Дейвидсън ще е един от шестимата пътници на следващия полет на "Blue Origin". Той бе насрочен за следващата сряда, но е впоследствие промениха датата на 29 март заради допълнителни тестове, става ясно от съобщението на аерокосмическия производител със седалище в Кент, Вашингтон.

Дейвидсън трябваше да бъде третата знаменитост, която ще лети до ръба на космоса с автоматизираната капсула, припомня БТА. Актьорът Уилям Шатнър и телевизионният водещ и бивш състезател по американски футбол Майкъл Страхан летяха с "Блу ориджин" миналата година.

Снимка: Getty Images