Руската актриса Юлия Пересилд, която ще се снима в първия игрален филм на орбита, заяви, че вече е "твърде късно за страх".

Две седмици преди полета към Международната космическа станция (МКС) тя, режисьорът Клим Шипенко и командирът Антон Шкаплеров дадоха пресконференция в интернет.

Лентата ще бъде драматична. Главната героиня е лекарка, на която предлагат да отиде на МКС, за да спаси живота на космонавт, каза Клим Шипенко.

Командирът Шкаплеров и космонавтите Олег Новицки и Пьотър Дубров, които сега са на МКС, също ще участват в снимките като актьори.

Излитането на Антон Шкаплеров, Клим Шипенко и Юлия Пересилд е насрочено за 5 октомври от Байконур. Мисията на Пересилд и Шипенко ще е 12 дена. Те ще заснемат първата продукция в безтегловност и на орбита.

Актрисата каза, че обучението, което е преминала, ѝ е харесало.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Юлия Пересильд Julia Peresild (@juliaperesild)

Шипенко оцени високо космическото меню, което е опитал, обяснявайки, че то е много по-разнообразно, отколкото в ресторант, предава БТА.

Командирът Шкаплеров обаче каза, че с такъв екипаж ще има повече задачи. По липсата на бордови инженер, той ще трябва да поеме всички негови задължения.

Снимка: Официален профил в Instagram