Рапърът Дрейко дъ Рулър почина, след като бе намушкан с нож зад кулисите на музикален фестивал в Лос Анджелис, обяви агентът на изпълнителя - Скот Джоусън.

Засега няма задържан за престъплението, а полицията работи по случая.

Истинското име на покойния певец е Даръл Колдуел. 28-годишният музикант бе смятан за обещаващ изпълнител. Той трябваше да участва в концерт на фестивала заедно със хип-хоп звезди като Snoop Dog, Ice Cube и 50 cent.

Инцидентът, довел до смъртта на Дрейко дъ Рулър, е станал в неделя вечерта. Рапърът е починал от раните, които е получил.

Фестивалът беше прекратен малко след трагичната случка.

Snoop Dog написа в профила си в Тwitter, че е бил в гримьорната си, когато е бил информиран за инцидента и е решил незабавно да си тръгне. "Натъжен съм от случилото се на фестивала в Лос Анджелис", написа той. Изпълнителят изказа съоблезнования за смъртта на колегата си.

Младият рапър се появи на музикалната сцена през 2015 г. и много от песните му бяха добре приемани от критиката.

Снимка: АР/БТА

През 2017 г. е задържан за притежание на оръжие, а година по-късно влезе в затвора заради убийство, където излежава присъда до 2019 г., предава БТА.

Канадският рапър Дрейк участва в сингъла "Talk To Me" от излезлия през февруари т.г. албум на Дрейко дъ Рулър "The Truth Hurts".