Първите дами на Украйна и Франция - Олена Зеленска и Брижит Макрон, не крият, че изпитват искрени симпатии една към друга. Двете демонстрираха близките си отношения по време на официалната вечеря, която се състоя след края на първия ден от провежданата среща на НАТО във Вилнюс.

Пристигайки в компанията на съпрузите си, дамите използваха времето преди задължителната за събитието фотосесия, за да си разменят по няколко думи. А явно и по някоя шега, с която видимо се забавляваше и самият Володимир Зеленски.

Освен очевидното им сближаване, световните медии, а и модните експерти, побързаха да обърнат внимание и на стилните визии на двете първи дами. Украинката беше заложила на тоалет в син цвят, който се допълваше от няколко бродирани бели гълъба, разположени по продължението на кръстосаното й деколте.

Володимир Зеленски, Олена Зеленска, Еманюел Макрон и Брижит Макрон

Снимки: Paul Ellis - Pool⁄Getty Images

Брижит Макрон на свой ред беше избрала бяла рокля до коляното, подчертаваща стройната й фигура, която беше допълнила с черен чифт обувки на висок ток и черна чанта.

По всичко личи, че първата среща между 45-годишната Олена Зеленска и 70-годишната Брижит Макрон в Париж, която се състоя в началото на декември миналата година, е преминала доста ползотворно и двете са останали с приятни емоции една към друга. И двете са щастливо омъжени и са във връзка със съпрузите си повече от 20 години. Зеленска е майка на две деца, а Макрон има три, от първия си брак.