Оливия Родриго призова от Белия дом младите американци да се ваксинират срещу новия коронавирус, предадоха световните информационни агенции. Тя участва в кампанията на американските власти за насърчаване на ваксинацията сред младите хора.

Родриго, която е на 18 години, имаше среща в Белия дом с президента на САЩ Джо Байдън и с експерта по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи. Те снимаха видеоклипове, в които обяснят ползите от поставянето на ваксина срещу Covid-19.

Вижте снимки >>

Облечена в кариран костюм на модната къща "Chanel", бели обувки на високи платформи и черни къси чорапки, младата певица изненадващо се появи в залата за пресконференции в Белия дом.

Оливия Родриго има милиони последователи в социалните мрежи. Белият дом се надява участието ѝ в кампанията да даде тласък на ваксинацията сред младите американци, която доста изостава.

Музикалната звезда стана изключително известна в началото на годината с дебютния си сингъл "Drivers License", припомня БТА. Албумът ѝ "Sour" повече от месец не слиза от челните позиции в класациите. Родриго участва в сериали на стрийминг платформата "Disney+".

Снимка: Getty Images