Носителката на награди "Грами" американска певица Оливия Родриго, най-известна с хитовия си сингъл от 2021 г. "drivers license", ще издаде своя дългоочакван втори албум през септември тази година, съобщи АП.

За новия албум, наречен "GUTS", изпълнителката отново си сътрудничи с музиканта и автор на песни Дан Нигро, с когото е работила и преди. Нигро, който е бивш член на групата "As Tall As Lions", е продуцирал записи със звезди като Карли Рей Джепсън и Скай Ферейра.

Албумът "GUTS" ще излезе на 8 септември, казаха от звукозаписната компания "Гефен Рекърдс".

Първият албум на Родриго, озаглавен "SOUR", се превърна в нейния мултиплатинен дебют, който донесе три награди "Грами" на младата певица, пише БТА.

"За мен този албум е за болките на растежа и за опитите да разбера коя съм в този момент от живота си", разказа Родриго. "Имам чувството, че пораснах с десет години между 18-ата и 20-ата си година - това беше толкова интензивен период на неудобство и промяна. Мисля, че всичко това е просто естествена част от растежа и се надявам, че албумът отразява това."

Първата песен от втория албум на Родриго, наречена "vampire", ще излезе още този петък.

Родриго издаде хитовата поп балада "drivers license" през януари 2021 г., с която тя придоби известност и дебютира под номер 1 в класацията "Билборд 100". Песента се превърна в първото парче в историята, което достигна 80 милиона стриймвания в музикалната платформа Спотифай за седем дни. Благодарение на този успех Родриго дори беше пародирана в епизод от комедийното предаване "Събота вечер на живо" с участието на актьора от сериала "Бриджъртън" Реге-Жан Пейдж.

Певицата беше номинирана за седем награди "Грами" (включително номинации и в четирите основни категории), като така тя се превърна в първата звезда от филипински произход с това постижение. Родриго спечели наградите в категориите за най-добър нов изпълнител, най-добър поп вокален албум и най-добро поп солово изпълнение.