Оптикът Живко Найденов - един от любимите на зрителите участници в риалитито "Survivor" - е загинал след катастрофа с мотора си през уикенда, научи Dir.bg от негови познати.

Потвърждение за страшната вест дойде и от фейсбук профила на майка му Василиса, която написа: "Живко, твоето сърце спря да бие, а моето се разкъса на хиляди частици. Обичам те!".

42-годишният мъж е самокатастрофирал на главния път за Банско. Ден по-късно той е издъхнал от раните си, причинени от тежкия удар в бетонна стена, информираха в неделя от МБАЛ-Благоевград. Той е бил интубиран и настанен в реанимацията на благоевградската болница. Състоянието му било много тежко и лекарите не поели риска да го транспортират до София.

Найденов е имал спътничка на мотора - 38-годишна жена, която е само с охлузвания и няма травми, застрашаващи живота й.

Сред вероятните причини за трагичния инцидент е несъобразена с мократа пътна настилка скорост.

Живко Найденов стана популярен извън професионалния си кръг, където са славеше като отличен оптик, с участието си в "Сървайвър" през 2008 г.

Освен собственик на оптичен магазин в София, той се увличаше по културизма, фитнеса и моторите. Печелил е 4-то място на републиканското първенство по класически културизъм.

След излизането си от риалитито за оцеляване Живко твърдеше, че има всичко, за което е мечтал - добра професия, собствен бизнес, добра съпруга, любимо дете. "Житейският Survovоr" обаче му поднесе още тежки изпитания, докато бе жив, споделят негови близки.