Като един от любимите артисти на публиката, познат със своята широка усмивка, с която се е превърнала в негова запазена марка, Орлин Павлов надали има нужда от представяне. През годините той е изпял множество песни, спечелили му любовта на слушателите у нас, но паралелно с това е участвал и в редица продукции както на малкия, така и на големия екран, завоювали му симпатиите на зрителите. В момента почитателите му могат да го гледат във втория сезон на "Пътят на честта", в епизодите на който звучи последната му песен "Див Рай", която е саундтрак на поредицата. Специално за Life.dir.bg той разказа повече не само за работата си по продукцията и новото си парче, но и дали има развитие по казуса с високите сметки за вода, от които наскоро се оплака в социалните мрежи.

Вижте снимки на Орлин >>

Здравей, Орлин! Как се чувстваш в момента, когато се намираме в прехода между два сезона? Липсва ли ти лятото?

Здрасти, чувствам се много добре, защото обожавам този преход, а и есента е един от любимите ми сезони. Имаме страхотна есен и аз се чувствам наистина страхотно.

Как изкара жаркия сезон, предвид, че снимаше сериала "Пътят на честта"? Успя ли изобщо да си починеш?

Общо взето лятото ми беше доста натоварено. Снимките на "Пътят на честта" започнаха през май и продължиха три месеца, до средата на август. След това успяхме малко да си починем, но истинската ни почивка планираме да бъде зимна или чак през следващото лято.

Снимка: Красена Ангелова

И като заговорихме за поредицата, кажи ми, какво могат да очакват в новите епизоди нейните почитатели?

В новите епизоди ще има доста екшън, ще има любов, ще има страст, ще има много трудности, пред които героите ще се изправят и ще вземат важни решения, които може да им костват живота, така че, гледайте "Пътят на честта".

Какво мислиш за героя, който пресъздаваш на малкия екран? Имате ли допирни точки с него?

Имаме доста допирни точки със Стивън, но той е много по-цветен и много по-краен, отколкото съм аз. Именно това обаче го прави интересен за мен и се надявам, че ще бъде такъв и за публиката на "Пътят на честта".

Всъщност именно телевизионната продукция се превръща в твое вдъхновение за създаването на последната ти песен, носеща заглавието "Див Рай". Сещам се, че парчетата ти "Живи легенди", "Завръщане", "Още малко" и т.н. също са обвързани с проекти, в които си заставал пред камера - като актьор. Очевидно обичаш да се раздаваш на сто процента и в двете начинания.

Прекрасно е когато музиката и киното се преплетат в едно, когато са равносилни и се подкрепят. Много се радвам, че "Вирджиния рекърдс" и Нова ТВ избраха тази песен като част от саундтрака към сериала "Пътят на честта". "Див рай" по някакъв начин олицетворява тази продукция. За мен песента, в цялата си палитра, показва и много точно насочва зрителя към идеята, стояща зад поредицата, както и различните съдби на героите, които се преплитат в тези 40 епизода.

Публиката е свикнала да те вижда както в едното, така и в другото амплоа, но в кое от двете ти самият се чувстваш по-добре?

И в двете се чувствам еднакво добре. Колкото ги деля, толкова и ги свързвам, защото това е част от артистичната ми дейност и всяко едно участие, независимо дали е музикално или филмово, е своеобразно превъплъщение. Изпълнявайки една песен, ти трябва да се превъплътиш, поне аз така го чувствам на сцената.

Сред имената в екипа, вдъхнал живот на "Див Рай", откриваме финалист в "American Idol" и носител на наградата "Еми". Какво е усещането да работиш с такива хора?

Страхотно. Досега, може би, не съм работил с такива автори. Естествено, отговорността е голяма. Още от първото слушане я усетих много приятно. Радвам се много, че всички сме доволни от крайния резултат, който е плод на много усилия. За звученето на песента и нейното въздействие голям принос има и авторът, написал текста на български език - Росен Кукошаров. За мен работата по парчето беше супер приятен процес.

Заснели сте видеото към песента на три различни локации за впечатляващото време от едва 22 часа. Това беше ли предизвикателство за теб?

Обичам предизвикателствата, обичам трудностите, обичам екшъна, обичам движението, обичам да работя с режисьори, които имат фантазия и въображение. Щастлив съм, че Виктор Чучков направи този клип заедно с оператора Боби Славков и продуцентството на Александър Христов. Радвам се, че песента стана част от саундтрака към втория сезон на "Пътят на честта". Направихме нещо прекрасно. Отделно във видеото участва още и българският супермодел Карина Неделчева, така че се получи един продукт на световно ниво.

Снимка: Красена Ангелова

Знам, че по време на снимките е трябвало да влезеш в студените води на язовир Искър рано сутринта. Впоследствие съжали ли, че си се съгласил?

Идеята на Виктор беше страхотна, водата не бе особено топла, но беше един "Див рай", в който успях буквално да се потопя за двадесетина минути и да направим уникални кадри с целия екип изключителния Боби Славков. Наистина бе друг свят, страхотно, това остава спомен за цял живот, тези минути във водите на язовира ще ги помня винаги, наред с останалите емоции от снимачния ден.

Сещаш ли се за по-екстремна задача, свързана с работата ти, или тази оглавява списъка ти с необичайни действия?

Освен че съм скачал с парашут по време на участието си "Big Brother", другото голямо предизвикателство за мен бе свързано със снимките на филма на Ники Илиев "Нокаут или всичко, което тя написа". С Гари Дорадан, който изпълняваше главната роля в лентата, трябваше да се бием на ринг и тренировките бяха супер изтощителни, а боевете много реалистични. Беше доста екстремно, бях в супер форма, научих много неща, беше наистина "уау!"

В тази връзка има ли нещо, което категорично би отказал да направиш за снимките на някой филм или клип?

Никога не казвай никога, аз по-скоро следвам този принцип. За мен участието в даден проект винаги до голяма степен зависи от идеята. Важна е реализацията, режисьорът, гледната точка.

Във видеото към "Див Рай" преминаваш през редица препятствия за любовта, доказвайки, че би сторил всичко за нея. Така ли стоят нещата при теб и в реалния живот?

Понякога не трябва да се бориш изобщо за любовта, защото тя сама идва при теб. Въпросът е дали имаш сили, дали имаш очите да я познаеш и дали си готов да я вземеш в ръцете си, изживявайки я пълноценно. В много случаи, докато я търсят, много хора се отказват от безсилие, дори тя да ги открие. Друг път на човек му се налага да се бори дълго в нейното име, зависи от кармата, какво ти е писано.

Снимка: Красена Ангелова

Провокиран от името на песента, няма как да не те попитам кой е твоят личен Рай?

Моето семейство. Този свят, в който живея с жена ми, дъщеря ми, майка ми и баща ми, баба ми, това е моят личен Рай.

Наскоро публикува в социалните мрежи видео, в което изрази възмущението си от високите сметки за вода, които са получили твоите близки. Има ли някакво развитие по този казус?

Има развитие, то е свързано с протакане, инспекции, водомери, свикване на събрания, домоуправители и други неща, за които хората нямат време. Трябва да си плащаш, за да получиш нещо и да имаш прогноза. Ще ми се да имахме, например, прогноза за това какво количество храна ще изям до края на живота си, колко месо, картофи и ориз ще изям и така да съм наясно колко трябва да платя. Нещо в системата не е измислено достатъчно добре според мен.

Какво смятате да правите от тук нататък? Възнамерявате ли да потърсите справедливост по съдебен път?

Не, никой не е тръгнал да съди никого, разбира се, изразих недоволството си към системата, която не е измислена добре. Ако разликите са наше потребление, ние ще си ги платим, но ако е грешка на инкасатора, на стар водомер или проблем, който не е по наша вина, ние няма да платим сметката, или ако го сторим, тя ще бъде приспадната.

Какво ти предстои? Да очакваме ли да те открием под един от костюмите в "Маскираният певец"?

Предстоят ми интересни филмови и концертни проекти, някои от тях са наистина много иноваторски, надявам се в следващите шест месеца да мога да ги осъществя. Никога не съм се маскирал чак толкова, така че отпадам от заподозрените.

Снимка: Красена Ангелова