Мерилин Менсън беше осъден на 20 часа общественополезен труд и глоба, след като не оспори обвинението, че е издухал носа си върху видеооператорка по време на концерт през 2019 г., предаде АП, цитирана от БТА. 

Скандалният изпълнител искаше да се яви чрез видеозапис на изслушването по обвинението, но съдията го задължи да присъства в съдебната зала в гр. Лакония, щата Ню Хампшър. В понеделник Менсън влезе през главния вход на съда, облечен изцяло в черно, и с тъмни слънчеви очила. Говорейки спокойно и тихо той се представи с истинското си име - Брайън Уорнър.

Уорнър бе обвинен по два члена за нападение при сблъсъка му с видеооператорката по време на концерт в Гилфорд на 19 август 2019 г. Той не оспори единствено обвинението за изсекване на носа в рамките на напълно договорено споразумение с прокуратурата. Обвинителите се съгласиха да отхвърлят другото обвинение - че е наплюл видеооператорката.

Съгласно споразумението му е наложена глоба в размер на малко повече от 1400 долара, като 200 от тях са с отложено плащане. Менсън се задължава да избягва нови арести и да уведомява местната полиция за всички свои изпълнения в Ню Хемпшир през следващите две години. Съдията, който нарече действията му "ужасяващи", се съгласи да разреши изпълнителят да полага общественополезен труд в Калифорния. Менсън спомена пред репортери, че може да избере да работи с хора, подложени на рехабилитация. До 4 февруари ще трябва да представи доказателства за полагането на общественополезен труд. 

Що се отнася до видеооператорката - тя не присъства в съда, но представи изявление, което беше прочетено на глас.

"Аз съм професионалист и съм в този бранш от 30 години. Работила съм за много компании и през всичките години, в които съм работила с хора, никога не съм бил унижавана или третирана по начина, по който се отнесе с мен този обвиняем", гласеше то. "Разбирам, че по принцип това не е голямо обвинение, но се надявах, че подсъдимият ще получи присъда, която ще го накара да се замисли, преди отново да направи нещо подобно", се казва още.

Снимка: Getty Images