Американската рок група "Kiss" отмени още свои концерти, след като басистът и ковокалист Джийн Симънс също даде положителен тест за Covid-19, съобщи сайтът на сп. "People".

Преди броени дни беше оповестено, че бандата отменя свое шоу в Пенсилвания заради положителна проба на 69-годишния ѝ фронтмен Пол Стенли.

В изявление, направено от "Kiss", се посочва, че тe отменят още четири свои изяви в Средния Запад. От съобщението става ясно също, че 72-годишният Джийн Симънс, който е напълно ваксиниран, е с "леки" симптоми.

"Докато Пол Стенли наскоро написа в Twitter, че се е възстановил от Covid-19, сега Джийн Симънс е с положителен тест и изпитва леки симптоми. Членовете на групата и екипът им ще се изолират у дома през следващите 10 дни. Според лекарите групата може да възобнови концертната си обиколка на 9 септември в амфитеатъра Файв Пойнт в Ървайн, Калифорния", се казва в изявлението.

Джийн Симънс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В предишно съобщение беше посочено, че всички участници в световното турне "End of the Road", включително членовете на групата и хората от екипа ѝ, са напълно ваксинирани, припомня БТА.