Бивша приятелка на Мерилин Менсън заведе дело срещу него, че я е насилвал, заплашвал със смърт и я принудил да гледа видеозапис с агресивни действия, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Жената, чието име не се посочва, е внесла иск в Лос Анджелис. Тя започнала да излиза с певеца, чието рождено име е Браян Уорнър, през 2011 г. В жалбата си тя посочва, че той я накарал да гледа видео, в което завръзва млада почитателка на стол, принуждава я да изпие чаша урина и я заплашва с оръжие.

Източник, близък до Менсън, отказа да коментира обвиненията пред сайта Ти Ем Зи, но твърди, че видеото било всъщност късометражен филм по сценарий, заснето от Джоузеф Кълтис, режисьор и фотограф, който често работи с Менсън. Според източника жената във видеото е актриса, която се е снимала и в друго видео на Менсън.

Делото е поредното от серия обвинения срещу Менсън през последните месеци. По-рано този месец бивша асистентка даде Менсън на съд за сексуално посегателство и тормоз. През април актрисата Есме Бианко, известна с ролята си в "Игра на тронове", заведе дело срещу певеца за сексуално и физическо насилие. Тя го обвини, че я преследвал с брадва и я порязал с нож, докато я изнасилвал.

През февруари пък актрисата Еван Рейчъл Ууд, която бе сгодена за Менсън, го обвини в тормоз и сексуално насилие. Менсън отрече обвиненията.

В момента той е разследван от шерифите в Лос Анджелис за домашно насилие в периода 2009-2011 г. А преди дни полицията в щата Ню Хемпшър издаде заповед за ареста му за нападение срещу оператор през 2019 г.