Почитателите на Остин Бътлър, който спечели "Златен глобус" за превъплъщението си в Елвис, от едноименния филм на Баз Лурман, смятат, че 31-годишният актьор има трайни последици от ролята: той  използва отличителния глас на Краля в речта си, когато прие наградата. "Дори не съм помислял за това, че звуча като него", каза Бътлър зад кулисите, след като прие приза за най-добър актьор в драма. "Не знаех че ви звуча така, но от друга страна чувам Елвис постоянно". 

Embed from Getty Images

Истината обаче е друга. Остин и Елвис са далечни роднини. Бащата на Елвис - Върнън, и майката на Остин имат общо потекло. И двамата мъже са били на 23 години, когато майките им са починали. Остин познавал тази болка и използвал мъката си в изпълнението си. Остин е роден на 17 август 1991 година, ден и 14 години по-късно след смъртта на Елвис. Гласът му е досущ като на Елвис. Песните от ранния Елвис във филма изпълнява той, а в тези от по-късно време, Лурман смесва гласовете на Елвис и Остин.

Той продължи: "Често го оприличавам на това, когато някой живее в друга държава за дълго време. Имах три години, и неговата личност беше единственият ми фокус, така че съм сигурен, че има части от него в моята ДНК и винаги ще бъда свързан с Елвис. Чувствам се толкова благодарен в момента. Все още се връщам от загуба на съзнание", сподели младата звезда. 

Освен гласа на Бътлър, мисълта за Елвис Пресли по време на неговата благодарствена реч беше неизбежна, и актьорът изрази възхищението си от него. Дъщерята на Пресли - Лиза Мари и бившата съпруга Присила, присъстваха на тържествения момент. 

Embed from Getty Images9

"Благодаря ви, че отворихте сърцата си, спомените си, дома си за мен", каза Бътлър на семейство Пресли. "Лиза Мари, Присила, обичам ви завинаги", развълнува се още той.

След като благодари на собственото си семейство и на покойната си майка, Бътлър вдигна тост за "самия Елвис Пресли". "Ти беше икона и бунтар и аз те обичам толкова много. Благодаря ти", заяви прочувствено Остин Бътлър. 

По време на гостуване в "Saturday Night Live" през декември, Бътлър сподели: "Има хора, които казват, че откакто изиграх Елвис, гласът ми се е променил. Станал е по-дълбок, по-елвисовски. Но това не е вярно, винаги съм звучал така и мога да го докажа".