Disney има и добра страна.

За някои звезди платформата се оказа трамплин те да продължат по пътя си на развитие. Както направи с екс звездата Бриджит Мендлър. Известната от сериала "Късмет, Чарли" актриса, навлиза в нова територия: Космоса.

Дамата сама обяви в X, че стартира базиран в Калифорния стартъп за сателитни данни, наречен Northwood Space. Там Мендлър ще бъде главен изпълнителен директор, а съпругът й Грифин Клевърли, за когото се омъжи през 2019 г., ще поеме ролята на главен технологичен директор.

"Очаквайте неочакваното!", "предупреди" тя в X.

Според много учени навлизането на Мендлър в тази сфера "е чудесен пример за това, че Kосмосът преминава от сферата на правителствата и става достъпен за всички". Според тях всички трябва да наблюдаваме как "по-младите поколения създават социално, икономическо и екологично въздействие в космическата общност".

По думи на Бриджит компанията й е финансирана с милиони долари от различни спонсори. "Предстои ни много работа, но това е забавната част", казва бившата Disney звезда.

Northwood Space има за цел да произвежда масово наземни станции, известни още като антени, които комуникират с космическите сателити. Впрочем някои от първите служители на Northwood имат опит в SpaceX на Илон Мъск, Palantir Technologies на Питър Тийл и компанията за космически технологии Northrop Grumman.

"В Northwood преосмисляме инфраструктурата за спътников пренос на данни от нулата. Поставяме си за цел да изградим магистрала за данни между Земята и Космоса", пише Бридж и добавя: "Предстои ни много работа."

ВВС посочва, че това начинание на Мендлър е далеч от актьорската й игра, която Поколението Z видя в "Късмет, Чарли" и "Лимонадената банда".

А и самата звезда не скрива вълнението и гордостта си: "Докато всички си почиваха, аз се подготвях за новото ми начинание." Тя заяви също, че е била приета в колеж в Университета на Южна Калифорния, където е изучавала антропология и се е потрудила да завърши специалността, без външна намеса, само защото е популярна. "Постигнах всичко сама, никой не ми помогна. Когато кандидатствах, когато завършвах, сторих всичко сама", заяви в интервю. Актрисата има и магистърска степен по хуманитарни науки и технологии от Масачузетския технологичен институт. Самата тя споделя, че интересът й е повлиян от родителите й, които са инженери. "Майка ми е архитект, а баща ми проектира автомобилни двигатели. Така че, когато бях дете, се говореше много за математика и наука." Освен това Мендлър е минала курс и в Юридическия факултет на Харвард.

Идеята й да се развива в научно-физичната сфера дошла покрай пандемията. Но едва когато започнала работа във Федералната комисия по комуникациите тя осъзнала, че това е нейната "мисия". А нейните колежи в сфера са единодушни: "Като жена в науката, която е променила кариерата си, за да преследва мечтата си, Мендлър вероятно ще вдъхнови и други жени да направят навременни кариерни завои."