Оръжейничката на "Rust" няма да бъде тествана за наркотици предстоящия съдебен процес за фаталната стрелба на снимачната площадка на филма, която бе произведена от актьора Алек Болдуин, отнел по неволя живота на операторката Халина Хъчинс с реквизитен пистолет на 21 октомври 2021 г. в Санта Фе, Ню Мексико, съобщават световните осведомителни агенции.

Хана Гутиерес-Рийд ще бъде изправена пред съда по обвинения в подправянето на доказателства и непредумишленото убийство на 42-годишната Хъчинс.

При инцидента бе ранен и режисьорът на филма Джоел Соуза.

През миналия месец прокурорите казаха, че обвиняемата вероятно все още е усещала ефектите от консумацията на алкохол и пушенето на марихуана през миналата вечер, преди да зареди използвания от кинозвездата пистолет с истински, вместо с халосни патрони.

Те също така твърдят, че тя се е опитала да прехвърли "малка торба с кокаин" на друго лице, за да избегне правни последици непосредствено след стрелбата.

Снимка: Twitter

Адвокатът на оръжейничката Джейсън Боулс казва, че твърденията за употреба на наркотици са необосновани и недокументирани.

Прокурорите поискаха 25-годишната Гутиерес-Рийд да бъде тествана за наркотици, но искането им - описано като "засада" срещу защитата, беше отхвърлено от съдия от окръжния съд в Ню Мексико.

Актьорът Алек Болдуин също беше обвинен в непредумишлено убийство, но обвиненията срещу него бяха оттеглени през април, припомня.

Хана Гутиерес-Рийд трябва да се яви пред съда на 1 август.