Известният английски актьор Иън Маккелън e откаран в болница, след като падна от сцената в централен лондонски театър, предават световните осведомителни агенции.

85-годишната звезда от "Властелинът на пръстените" е участвал в бойна сцена по време на продукция по първите две части на Шекспировата пиеса "Хенри IV". Свидетели разказаха за медиите, че той е загубил равновесие на ръба на сцената и е паднал доста от високо. Тъй като микрофонът му все още е бил включен, публиката го е чула да вика за помощ и от болка.

От персонала на театъра веднага се притекли на помощ и са инсткруктирали публиката да напусне залата. По-късно зрителите били информирани, че представлението няма да продължи и че на хората ще им бъдат върнати парите.

През това време е дошла линейка и е откарала сър Иън Маккелън в болница. Към момента няма информация колко са сериозни нараняванията на актьора, но присъствал на представлението описа инцидента пред ВВС като "много шокиращ".

По-рано тази седмица Маккелън заяви, че би искал да участва в наскоро обявения филм "Властелинът на пръстените", "ако съм жив". Той се прочу с ролята на Гандалф в хитовите адаптации на Питър Джаксън и се говори, че ще се превъплъти в тази роля за новия филм.