Автомобил, собственост на британския актьор Джулиан Сандс е открит в близост до мястото, от което се смята, че той е изчезнал в планините на Южна Калифорния, но от него няма и следа, предадоха Ройтерс и Би Би Си, цитирани от БТА.

Сандс е в неизвестност от миналия петък, след като е тръгнал на поход в заснежените планини Сан Габриел, северно от Лос Анджелис.

Лошите условия възпрепятстват издирването, а спасителните екипи казват, че няма "категорично установен краен срок" за приключване на мисията.

Сандс, който е на 65 години, е известен с роли в популярни филми и сериали, сред които са "Стая с изглед", "24", "Смолвил".

От шерифската служба на окръг Сан Бернандино казаха, че автомобилът му е бил на паркинг, на който се смята, че го е оставил преди да се отправи на похода. 

Семейството на Джулиан Сандс е прибрало колата, добавят от полицията.

Спасителите обясниха, че зимните условия продължават да възпрепятстват усилията им и те чакат да започнат ново наземно претърсване на района.

Приятели на актьора изразиха притесненията си, след като изчезването му беше потвърдено.

Британският актьор Самюел Уест написа в Туитър: "Моля се, моля се, дано Джулиан Сандс да е добре. Приятел и вдъхновение. Ужасна новина".

Филмовият продуцент Касиан Елуес заяви, че е "съкрушен", добавяйки, че е "казал много молитви".

В продължение на седмици Калифорния беше разтърсена от смъртоносни бури, а президентът на САЩ Джо Байдън обяви бедствено положение.

Актьорът в мач на знаменитостите през 2008 г. в Калифорния

Любителят на планината, Сандс, е обявен за изчезнал в петък, 13 януари. Издирване е започнало веднага, но лошото време и опасност от лавини възпрепятстват наземната работа на спасителните екипи.

"Продължаваме да търсим с хеликоптери и дронове, когато времето позволява", се казва в изявление.

Джулиан Сандс е роден в Англия, но живее в Северен Холивуд със съпругата си - писателката Евгения Ситковиц, и двете им деца. От първия си брак със Сара Сандс, редактор в Би Би Си, актьорът има и един син.