Групата "Ашет", чийто филиал трябваше на 7 април да публикува мемоарите на Уди Алън, оповести, че отменя издаването им заради критиките срещу предстоящата им поява, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Решението да се отмени публикуването на книгата на Уди Алън беше трудно - заяви говорителката на групата "Ашет" в САЩ Софи Котрел. - Като издателство всеки ден сме бдителни в работата си, за да се чуят различни гласове и противоречиви гледни точки. Решени сме също да осигурим стимулираща и сърдечна работна атмосфера на служителите си."

Решението идва след протестна демонстрация на десетки служители на "Ашет", които напуснаха офисите си в Ню Йорк, за да разкритикуват планираното публикуване на книгата на известния режисьор, обвинен в сексуално насилие над осиновената си дъщеря Дилън Фароу през 1992 г. Решението идва също след като журналистът Ронан Фароу - братът на Дилън, разкритикува вестта за предстоящото публикуване на въпросните мемоари. Той заяви, че не желае да дели една и съща издателска къща с баща си, както и че напуска групата "Ашет".

"От "Ашет" не са направили проверка относно съдържанието на тази книга", отбеляза Ронан Фароу, който отдавна се е дистанцирал от баща си.