Известната актриса от сериала "Спасители на плажа" Памела Андерсън и българският модел Диляна Попова се затвориха в клетки по време на акция в защита на животните.

Вижте снимки на Андерсън >>

Мероприятията се проведоха едновременно в няколко държави. Диляна Попова застана зад решетките, поставени пред Народния театър "Иван Вазов" в София за кампанията "Да направим фермите за кожи история".

"5 минути в клетка, за да се почувстваш в кожата на животно!", написа манекенката.

Снимка: Instagram

През пролетта тя се снима гола в знак на протест срещу избиването на животни заради модната индустрия. Тогава се включиха още Радина Кърджилова, Александър Сано, Деян Каменов-Дидо, Мона Гочева, Люси Дяковска.

Памела Андерсън протестира на Площада на Републиката във френската столица. Андерсън позволи да я затворят в клетка в знак на протест срещу отношението към животните във фермите.

Акциите са в подкрепа на общоевропейската петиция, разпространена от организацията "За състрадание в животновъдството".

"Аз отскоро живея във Франция, но защитата на животните е кауза, която дълбоко ме вълнува, независимо в коя страна се намирам", заяви звездата. "Изпитание за хората е да стоят дори няколко минути в клетка, докато някои животни са принудени да прекарат по този начин целия си живот", изтъкна Андерсън.

Стопкадър: LeHuffPost

По време на акцията в Париж бяха разположени три клетки. В една от тях за известно време беше заключен видният френски еколог и депутат в Европейския парламент Яник Жадо. В друга клетка стоеше момиче в костюм на розово зайче. То държеше транспарант, на който беше написано, че във Франция в клетки се държат 59 процента от бройлерите и 97 процента от зайците.