Репортерите, които пътуват с първата дама на САЩ Джил Байдън, получиха първоаприлска изненада от нея по време на полет от Калифорния до Вашингтон в четвъртък, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По време на сервирането на храни и напитки стюардеса с бадж за име "Джазмин" им поднесе сладолед. Тя беше с къса черна коса, черен костюм с панталон и носеше черна предпазна маска на лицето.

Няколко минути по-късно Джазмин се появи пред журналистите без дегизировка и се оказа, че това е първата дама Джил Байдън. Тя през смях им съобщи, че това е била нейната първоаприлска шега.

Снимка: AP/БТА

Сътрудниците на Джил Байдън споделиха пред журналистите, че не знаели за идеята ѝ и те самите били изненадани да установят истинската идентичност на Джазмин.

В автобиографията си от 2019 г. "Where the Light Enters'' Джил Байдън пише, че обича да прави шеги и изненади. Когато съпругът ѝ бе вицепрезидент в администрацията на Барак Обама, тя се скрила в отделението за кабинен багаж в самолета Еър Форс 2 и изплашила човека, който отворил капака, за да сложи куфарчето си там.

Скрийншот: Daily Mail

"Винаги съм смятала, че трябва да си доставяме радостни моменти, когато е възможно", пише тя.

Снимка: БТА/АП