Той се казва Дидо Пешев и е илюстратор, който създава изкуство по старомодния начин - на ръка, с мастило и перо. Работата му е изключително професионална и детайлна, създадена с много труд и внимание. Ето защо, макар ателието и магазинът му да се намират в София, е поканен да направи плаката за концерта на легендарната група "Металика" във Варшава.

Вижте снимки на Дидо и работата му >>

Преди часове той публикува в официалната си Инстаграм страница снимка, на която държи готовия постер.

"Тази вечер всемогъщите "Металика" ще пеят пред повече 70 хил. души във Варшава и имам честта да създам официалния афиш за шоуто, при това по специална покана. Преди повече от 20 години в стая, която бе пълна с плакати и изрезки от списания, стоеше първата ми китара, на която прекарвах часове след училище, свирейки рок... Между тези неща имаше нещо общо - "Металика". Сега, докато рисувах, сякаш се качих на влакче, носещо чудесни спомени отпреди много години, което ме отведе до началото на тази история", написа Пешев към изображението.

На плаката Дидо тематично е изобразил полски хусар (леко въоръжен конник в периода 15-20 век), който язди под съзвездието Орион и държи знаме, посветено на 28-та годишнина на едноименното парче на групата.

Афишът ще бъде подписан от "Металика" и ограничени бройки от него ще бъдат пуснати за продажба онлайн.