Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск, който наскоро стана баща за седми път, сподели мило клипче в официалния си профил в Инстаграм, в което говори на новородения си син.

Вижте снимки на Мъск >>

Във видеото милиардерът казва на момчето си, че това е гласът на неговия баща и го пита дали му звучи познато. Мъск е гушнал момченцето с лявата си ръка, докато бебето държи показалеца на дясната му ръка в своята малка шепичка - нещо характерно за новородените.

Мъск го нарича просто бебе X.

Най-малкият син на Илон Мъск, и седми за него, се роди в началото на месец май. Майка на бебето е певицата Клер Буше, позната като Граймс. Двамата с Илон Мъск имат връзка от 2018 г. Това е първото дете за Граймс.

Вижте тази публикация в Instagram.

Elon and baby X

Публикация, споделена от @ elonmusk на

Малко след раждането на сина си Илон и Клер обявиха, че ще го кръстят X Æ A-12. Но това име нямаше как да бъде прието, защото противоречи на правилата за именуване на децата, приети от щата Калифорния. Заради което бе променено на X Æ A-Xii.

Тъй като в Калифорния не са позволени арабските цифри, двойката реши да ги замени с римски.

Името на бебе X, както го наричат и родителите му, е комбинация от следните символи:

X - неизвестната променлива.

Æ - начинът, по който Граймс пише "Ai" за "любов" и/или "изкуствен интелект".

А-12 или A- Xii- предшественикът на SR-71, който е любимият самолет на двойката (без оръжия, но изключително бърз). Канадката обаче сбърка модела и се наложи Мъск да я коригира.

А - също така идва и от "Archangel", което е любимата песен на Граймс.