Принцът на мрака и носител на награда "Грами" Ози Озбърн успява да надмине себе си за пореден път - тринадесетият му студиен албум, озаглавен "Patient Number 9", триумфално дебютира на първо място в редица класации.

Продуцираната от Андрю Уот колекция може да се похвали с позиция №1 в множество чартове - Top Album Sales (неговият първи №1 в класацията), Top Current Album Sales, Top Rock & Alternative Albums, Top Rock Albums, Top Hard Rock Albums, Top Vinyl Albums and Tastemaker Albums. Възхваляваният от критиците проект на изпълнителя също така е на №3 в Billboard Top 200 за албуми, а освен това бележи високи позиции в поредица територии - №2 в Обединеното кралство, Австрия, Австралия, Германия, Финландия и Италия, №3 в Швейцария, №6 в Холандия и Нова Зеландия, №8 в Белгия и №14 във Франция.

Легендарната колекция може да се похвали с участието на бога на китарата Зак Уайлд, Чад Смит от "Red Hot Chili Peppers" на барабани, записания приживе Тайлър Хокинс от "Foo Fighters", стария приятел и бивш басист на Ози - Робърт Трухильо (от "Metallica"), както и магьосника на китарните рифове Тони Айоми, съосновател на "Black Sabbath", който за пръв път присъства в солов проект на Озбърн. Албумът също така съдържа колаборации с Дъф Маккагън от "Guns N' Roses", Крис Чейни от "Jane's Addiction", Майк Маккреди от "Pearl Jam" както и с Джеф Бек и Ерик Клептън.

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

С над 100 милиона продадени копия, бащата на хеви метъла е един от малкото изпълнители, които са имали албум в Топ 10 през всяко от изминалите шест десетилетия и имат звезда както на Алеята на славата в Холивуд, така и тази в Бирмингам. Ози e удостоен да бъде в Залата на славата на рокендрола като съосновател на "Black Sabbath", носител е на три награди "Грами", има приз "Ivor Novello" за цялостно творчество от Британската академия на текстописците, композиторите и авторите, а също така държи световен рекорд на Гинес. Той е свирил за кралски особи, общувал е с президенти и е изпълнявал пред милиони почитатели на пет континента. По-рано тази година CrytoBatz NFT на певеца стартира като един от най-големите NFT проекти за знаменитости, създавани някога.