Известният испански режисьор Педро Алмодовар работи върху нов сценарий за филм по време на изолацията, като в него ще участва любимата му муза Пенелопе Крус.

Вижте снимки на режисьора >>

Режисьорът е бил заразен с коронавирус, но казва, че го е изкарал "като поредния грип". След като се е почувствал по-добре, е започнал работа върху сценария за филма, пише Screen Daily, цитирайки испанската агенция ЕФЕ.

"Написах го за три месеца, ще започнем работа още през тази година, през октомври", казва Алмодовар.

Името на историята е Madres paralelas (буквално преведено "Паралелни майки" или "Майки близнаци"). Тя представя случващото се с две майки, които раждат в един и същи ден, но след това животът им се развива по "паралелна траектория".

Пенелопе Крус вече е дала съгласието си за участие във филма, тъй като е била очарована от историята. А Алмодовар е щастлив, заявявайки:

"Ще мога да работя със своята приятелка!"

Режисьорът е разчитал на актрисата в три от своите шедьоври досега, а ето че отново се връща и към женската тема. Този път от перспективата на майчинството. Педро Алмодовар е носител на две награди "Оскар" за филмите си "Всичко за майка ми" и "Говори с нея".