Песен на американската певица Алиша Кийс ще бъде включена в предстоящата предистория на сериала "Бриджъртън", пише задокеанската преса.

"Направих чисто нова преработена версия на "If I Ain't Got You" с участието на оркестър от 90 цветнокожи жени, което е невероятно", каза Кийс пред медии във вторник.

Песента ще бъде включена в сериала "Кралица Шарлот: История на Бриджъртън", който ще излезе на 4 май. Кийс снима съпътстващото видео към парчето в Лондон тази седмица.

Новата версия на песента ще има и пространствено аудио:

"Ако можете да си представите деветдесет инструмента, които звучат около вас", обясни Кийс. Пространственото аудио позволява на слушателя да бъде заобиколен от музиката, подобно на звука в киносалоните.

Кийс използва оригиналните необработени файлове на свои песни, които е записала и миксирала повторно.

Снимка: Getty Images

Като част от световното си турне, Кийс обяви нови дати за концерти в Латинска Америка - регион, в който певицата все още не е успяла да остави своя отпечатък, предава БТА.

"2023 г. е специална година за мен", разказа тя и добави: "Има толкова много неща, които ми се случват за първи път. Наистина искам тази година да е глобална и наистина да се докосна до места, които не съм докосвала от много време."