Ая Накамура, най-слушаната френскоговоряща певица в света, ще се включи в интерактивно шоу, което ще бъде достъпно от 6 до 9 октомври във видеоиграта "Fortnite".

Проектът е на компанията "Epic Games", която стои зад популярното забавление.

"Индивидуалното и интерактивно шоу" на "дигиталната реконструкция" (аватар) на родената в Бамако Ая Накамура "ще се излъчва непрекъснато в продължение на 72 часа". То ще бъде достъпно между 6 октомври, четвъртък, и 9 октомври, неделя.

Снимка: Getty Images

Компанията "Epic Games" традиционно си сътрудничи със знаменитости, като в близкото минало в проекта участваха американският рапър Травис Скот и бразилската футболна звезда Неймар.

През лятото на 2021 г. аватар на американската певица Ариана Гранде, изпълняващ някои от нейните песни, беше във "Fortnite" през целия уикенд.

Играчите могат да изберат опция за приключение с R&B изпълнителката, изобразена като получовек, полуфантазия, в късо синьо облекло или в сребрист костюм.

Снимка: Getty Images

По този начин компанията иска играта да не е свързана само със стрелба и оцеляване, а да придобие вид на платформа за забавление, предава БТА.

"Fortnite" е една от най-популярните видеоигри в света с близо 200 милиона почитатели.