Разногласията след раздялата на Шакира и Пике продължава на пълни обороти, предава испанският вестник "La Razon", според който бившите партньори се борят не само за попечителството над двете им деца, но също така и за притежанието на всичките наградите "Грами", които изпълнителката на "Hip"s Don"t Lie" е спечелила през кариерата си. Таблоидът съобщава, че певицата иска от футболиста да ѝ даде обратно завоюваните от нея статуетки, които са останали в негово притежание, след като преди няколко месеца двамата окончателно сложиха край на своите романтични отношения.

За първи път темата бе повдигната преди няколко дни в телевизионното предаване "El Gordo y La Flaca", в което журналистът Джорди Мартин спомена, че спортистът все още не е върнал призовете на бившата си половинка, като продължава да ги държи изложени в офиса на продуцентската си компания "Kosmos", където тя няма достъп до тях. Колекцията от отличия на колумбийката наброява общо петнайсет златни грамофончета, с които тя очевидно не желае да се раздели, което е съвсем нормално, предвид факта, че е заслужила всяко едно от тях. Само че поне засега той отказва да ѝ ги предаде.

Вижте снимки на Шакира и Пике >>

Според в. "La Razon" обаче не е изключено централният защитник на ФК "Барселона" да се опита да ги използва като вид разменна монета, искайки да получи по-добра сделка в нестихващия им спор за настойничеството на Саша и Милан. Наскоро стана ясно, че родителите на момчетата обмислят варианта да се преместят в Маями заедно с тях, където ще живеят отделно, споделяйки грижите за наследниците си, понеже и двамата искат да бъдат неразделна част от живота им.

Снимка: Getty Images

Испанската медия съобщава, че някои близки на някогашната звездна двойка твърдят, че Жерар има намерението да премине към ФК "Интер Маями", който е собственост на Дейвид Бекъм, въпреки обещанието си, че ще се оттегли завинаги от терена, след като треньорът Шави Ернандес му каза, че за предстоящия сезон няма да разчита на него и ще го постави на скамейката, понеже през лятото отборът беше подсилен с играчи като Андреас Кристиенсен и Жул Кунде.

Пике и Шакира все още не са постигнали споразумение, което да удовлетворява всяка страна, макар тези дни да бяха засечени заедно в Барселона на среща със своите адвокати. Тамошната преса предава, че испанецът, който вече не крие връзката си с двайсет и три годишната Клара Чиа Марти, е склонен да даде пълното попечителство над синовете им на бившата си партньорка, при условие, че тя изплати дълга му, наброяващ 400 000 долара.

Снимка: Официален профил в Instagram