Добра новина за меломаните естети. На 16 септември излиза "Animals" на "Pink Floyd" - на Deluxe Gatefold, CD, дългосвиреща плоча, Blu-ray и супер аудио CD. Deluxe версията ще бъде налична от 7 октомври. За първи път албумът ще бъде достъпен на 5.1 съраунд звук, съобщават от "Орфей мюзик", лицензиант на Warner Music.

"Animals" е десетият студиен албум на "Pink Floyd", първоначално издаден през януари 1977 г. Той е записан в студиото на групата "Britannia Row" в Лондон през 1976 и началото на 1977 г., и е продуциран от самата група. Успешният албум достигна до номер 2 в Обединеното кралство и номер 3 в САЩ, и се смята за едно от най-добрите произведения на групата. Записан е от Дейвид Гилмор, Ник Мейсън, Роджър Уотърс и Ричард Райт.

Embed from Getty Images

Книжката от 32 страници включва рядко срещани снимки, заснети зад кулисите по време на фотосесията за обложката на албума, заедно с живи изображения и сувенири. Обложката на албума е преработена за това издание.

Емблематичната обложка на албума показва надуваемо прасе (сега известно като Algie), носещо се между два комина на електроцентралата Battersea Power Station, замислено от Роджър Уотърс и проектирано от дългогодишния сътрудник Сторм Торгерсън от "Hipgnosis Studios". За тази нова версия произведението е преработено за модерната ера от партньора на Сторм в "Hipgnosis" - Одри "По" Пауъл. Заснемайки нови снимки на сградата, както е изглеждала по време на скорошното ѝ преустройство, Пo експериментира с нови гледни точки и създава някои поразителни нови кадри на класическия оригинал.

"Тъй като оригиналната обложка на албума от 1977 г. беше толкова емблематично произведение на независимото изкуство, имах шанса да я актуализирам, което беше доста трудно изпълнима задача, но Hipgnosis се възползваха от възможността да заснемат отново изображението, за да отразят променящия се свят и с помощта на модерни дигитални техники за оцветяване запазих по-скоро мрачното послание на "Pink Floyd" за морален разпад, използвайки оруелските теми за животни - прасето Algie, верен на посланието на албума", разказва Одри "По" Пауъл.

Embed from Getty Images