Семейството на Майкъл Джексън засне свой документален филм в отговор на "Да напуснеш Невърленд" и обвиненията в педофилия.

"Невърленд от първа ръка: разследване на документалния филм за Майкъл Джексън" беше разпространен в YouTube, за да отхвърли обвиненията в педофилия срещу Краля на попа. В него са се снимали племенници на певеца, негов дългогодишен технически директор и продуцент.

Според племенницата на Майкъл Джексън Бранди, Уейд Робсън - единият от двамата, повдигащи обвинения срещу него в "Да напуснеш Невърленд", е използвач. Тя е имала връзка с Уейд седем години.

Уейд Робсън, режисьорът Дан Рийд на "Да напуснеш Невърленд" и Джеймс Сейфчък

Снимка: БТА

"Той знае как да използва различните ситуации, така че да има финансова полза - казва Бранди. - Казва, че е имал връзка с чичо, че са били влюбени . . . Твърди, че чичо го е държал настрани от жени, което не е вярно. Казах ви, че чичо ни запозна."

Майкъл Джексън и Бранди

Снимка: Официален профил в Instagram

Адвокатът на Уейд обаче опроверга думите на Бранди, като каза, че двамата не са били заедно по времето на сексуалните посегателства, пише "Контактмюзик", цитиран от БТА.

Брад Съндбърг, технически директор на Майкъл Джексън, който редовно отсядал в ранчото "Невърленд", казва във филма, че не е видял нито едно дете там, което да е изглеждало "разстроено, наранено, насилвано".

Заради филма "Да напуснеш Невърленд" семейството на покойния певец заведе дело за обезщетение от 100 милиона долара срещу телевизия HBO. Роднините му твърдят, че телевизията е нарушила договор от 1992 г., според който няма право да уронва достойнството му.