Илайджа Ууд, добил световна слава с ролята си на хобита Фродо в трилогията "Властелинът на пръстените", ще пристигне в България вероятно до края на месеца, съобщава "24 часа".

Той ще дойде в страната заради снимките на филма "Токсичният отмъстител", който ще бъде заснет тук, пише авторитетният сайт за кино "Холивуд рипортър".

Ууд далеч не е единствената знаменитист, която се очаква да пристигне в страната ни до няколко дни. В лентата ще си партнира с утвърдени имена в киното като Питър Динклидж, известен като умния Тирион Ланистър в "Игра на тронове", и Кевин Бейкън, участвал в десетки продукции, сред които "Аполо 13", "Оглупели от любов" и "Х-мен: Първа вълна". Във филма ще участват още Джейкъб Трембли и носителката на БАФТА Тейлър Пейдж, която вече е в България.

В последните дни още холивудски имена се включиха в продукцията. Освен Ууд, в нея ще участва и Джулия Дейвис, играла в "Наистина любов", Джонатан Койн и Сара Найлс.

"Токсичният отмъстител" ще бъде нова версия на едноименната лента от 1984 г. Неин режисьор този път е Мейсън Блеър. Филмът ще проследи приключението на Уинстън, който е обикновен портиер в здравна компания. Той е диагностициран с тежко заболяване, за чието лечение са нужни много пари. Алчните му работодатели отказват да му помогнат и Уинстън решава да ги ограби. След това пада в кофа с токсични отпадъци и се превръща в деформираното чудовище Токси, което върши добрини и се опитва да даде заслуженото натези, които някога са му навредили.

Очаква се снимките на филма да започнат до края на месеца.