Сериал ще разкаже за шведското кралско семейство по пример на радващия се на феноменален успех "Короната", съобщи АФП, цитирана от БТА.

Продуцентката на сериала с временно име "Монархия" разказа, че той ще представи живота на Карл XVI Густав и семейството му.

"Много е вълнуващо, но сме в начална фаза" - добави Ана Валмарк Авелин и подчерта, че сценарият още не е завършен.

Ана Валмарк Авелин е продуцентка от компанията "Филмланс", която е натоварена със заснемането на сериала за канал TV4 и стрийминг платформата C More.

Сравненията със сериала "Короната" за британското кралско семейство са неизбежни. Целта на продуцентите от Швеция не е да го конкурират, защото тяхното кралско семейство е различно, обясни Ана Валмарк Авелин.

"Рядко се замисляме, но фактът, че кралят расте без баща е особено интересен" - добави тя, имайки предвид смъртта на бащата на краля в самолетна катастрофа през 1947 г., когато той е на девет месеца.

Карл XVI Густав се възкачва на трона на 27 години след смъртта на дядо си Густав VI Адолф през 1973 г. Той се жени за кралица Силвия през 1976 г. Двамата имат три деца. Престолонаследничка е първородната принцеса Виктория.

Крал Густав и принцеса Силвия

Снимка: Getty Images